Βαθμολογία

Τέσσερα κρίσιμα ματς στην Σούπερ Λίγκα

Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος (15:00)

«Φωτιά» έχει πάρει η μάχη για την είσοδο στα play off και για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Δυο από αυτές που διεκδικούν είναι η Ξάνθη κι ο Ατρόμητος, που κοντράρονται σήμερα (22/03) στα «Πηγάδια». Οι Περιστεριώτες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μετά την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα θα πάρουν άλλους τρεις βαθμούς με αποτέλεσμα να πάνε στους 46. Την ίδια ώρα οι Ακρίτες είναι κι αυτοί σε καλό «φεγγάρι», έχουν 43 βαθμούς ενώ ο Παναιτωλικός έχασε κι άλλο έδαφος. Συνεπώς το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού για τις δυο ομάδες.

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης (17:15)

Ένα αρκετά σημαντικό ματς αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (22/03) στο «Θ. Κολοκοτρώνης», οπου ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη. Οι Αρκάδες μετά τις τελευταίες εξελίξεις βλέπουν ΠΑΣ Γιάννινα κι Ατρόμητο να πλησιάζουν απειλητικά στη θέση του, ενώ στο κόλπο είναι πάντα και η φιλόδοξη Ξάνθη, με τον Παναιτωλικό να είναι ο μοναδικός που έχασε έδαφος. Μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Βεργέτη θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Αντίπαλός της ο Εργοτέλης, που ρίχνει τις τελευταίες του ζαριές για να διεκδικήσει όσες πιθανότητες απομένουν, με τα περιθώρια πια να είναι ανύπαρκτα για την ομάδα του Ηρακλείου.

Ολυμπιακός – Κέρκυρα (17:15)

Ολοένα και πιο κοντά στην κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος οδεύει ο Ολυμπιακός. Μετά την τελευταία αγωνιστική και την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, σε συνδυασμό με τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Αστέρα αλλά και την οριστικοποίηση της τιμωρίας των «πράσινων», η διαφορά πήγε ξανά στο +6 και θεωρείται ασφαλείας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η ομάδα του Βίτορ Περέιρα μπορεί να χαλαρώσει. Έτσι, ο Ολυμπιακός αναμένεται να διεκδικήσει με ζήλο όλα τα ματς που του απομένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων και να οδηγηθεί το γρηγορότερο δυνατό προς τη στέψη. Το απόγευμα της Κυριακής (22/03), οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Κέρκυρα η οποία έχει «κλειδώσει» επί της ουσίας την παραμονή της και θα κατέβει με πολλές αλλαγές και χωρίς κανένα άγχος στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Βέροια-Παναθηναϊκός (19:30)

Η υπόθεση τίτλος μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, δείχνει να έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα η Βέροια με το σερί των αρνητικών της αποτελεσμάτων δείχνει να μπλέκει. Το «τριφύλλι» παρά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά και στην έφεση για την αφαίρεση βαθμών, η οποία παρέμεινε και στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θέλει να πάρει νίκες σε όλα τα παιχνίδια ως το τέλος της σεζόν. Την ίδια ώρα η Βέροια καίγεται για βαθμούς, έδιωξε τον προπονητή μια ημέρα πριν τον αγώνα και πάει στο ματς με τον Στέφανο Γαϊτάνο ως υπηρεσιακό, αλλά χωρίς τον Νίκο Καλτσά επειδή έχει υπογράψει στους «πράσινους» από τώρα για το καλοκαίρι.