Βαθμολογία

Εκτός εθνικής Ελπίδων ο Τομ Ινς

Ο Τομ Ινς ανακοίνωσε στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της Αγγλίας, απόφαση που σόκαρε τον Άγγλο τεχνικό. Ο Ινς, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην Ντέρμπι από τη Χαλ, μετέφερε στον Σάουθγκεϊτ την απόφασή του για απόσυρση από το καθήκον της εθνικής Ελπίδων ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τσεχίας. Το γνωστοποίησε ο ίδιος ο Σάουθγκεϊτ τονίζοντας την έκπληξή του όταν άκουσε από τον Ινς να θέτει εκτός προτεραιοτήτων την εθνική ομάδα.

«Είχα συζητήσεις την τελευταία εβδομάδα τόσο με τον Τομ όσο και με τον πατέρα του. Αποφάσισε να μην παίξει ξανά μαζί μας. Φοβάμαι ότι αυτό είναι και το τέλος στην καριέρα του με την εθνική ομάδα. Πρέπει να πω ότι μου δημιούργησε μεγάλη έκπληξη. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία μας αλλά αυτή την στιγμή νιώθει ότι πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο σύλλογό του. Υπάρχει μια φημολογία για το που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν» επισήμανε ο Σάουθγκεϊτ.

Ο Άγγλος τεχνικός συμπλήρωσε ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η απόφαση είναι η σωστή για την καριέρα του πλάγιου μεσοεπιθετικού και ξεκαθάρισε ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει την απόφαση του 23χρονου, γιου του άλλοτε αστέρα των αγγλικών γηπέδων, Πολ Ινς.

«Εξήγησα και στον Τομ και στον Πολ ότι θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Ήταν ένα εξαιρετικό μέλος της ομάδας μας και απόλαυσα τη δουλειά μαζί του. Τώρα όμως πρέπει να επικεντρωθώ στα υπόλοιπα παιδιά που που δείχνουν την αφοσίωσή τους στην ομάδα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Σάουθγκεϊτ αφήνοντας ίσως αιχμές και για την απόφαση του Τομ Ινς.