Βαθμολογία

Η Lufthansa ενισχύει τις πτήσεις προς Ελλάδα

Η Lufthansa αυξάνει τη συχνότητα των δρομολογίων της από και προς την Ελλάδα, στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων, καθώς εκτιμά ότι περισσότεροι γερμανοί τουρίστες θα επιλέξουν τη χώρα μας, μια αύξηση της τάξης του περίπου 9-12%.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο γενικός διευθυντής υπηρεσιών επιβατών και πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο, Harro-Julius Petersen, ο όμιλος Lufthansa πρόκειται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

«Φέτος, εκτιμάται αύξηση του αριθμού των γερμανών τουριστών στην Ελλάδα περίπου 9-12%. Η κίνηση δεν έχει επηρεαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε ο κ. Petersen, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πληρότητα των πτήσεων του γερμανικού ομίλου (Lufthansa, Swiss, Brussels, Austrian, Germanwings) προς την Αθήνα και τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια.

Πέρα από την αύξηση του αριθμού των γερμανών τουριστών, η Lufthansa ευνοείται και από τουρίστες (κυρίως) από τη Β. Αμερική που επισκέπτονται την Ελλάδα, με ενδιάμεσο σταθμό τη Γερμανία, αφού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Συγκεκριμένα, η Lufthansa έχει αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Μόναχο ήδη από τον Μάρτιο, προσθέτοντας επιπλέον 4 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος, το οποίο αρχίζει στα τέλη του μήνα, θα φτάσει να συνδέει τις 2 πόλεις, 23 φορές την εβδομάδα. Επίσης, η γερμανική αεροπορική εταιρεία εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά της και νέο δρομολόγιο προς την Ελλάδα, το Μόναχο-Ηράκλειο, από τις 30 Μαΐου.

Επιπλέον, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ενισχύεται και η σύνδεση Αθήνας-Φρανκφούρτης με έως και 25 πτήσεις την εβδομάδα.

Επίσης, από τις 29 Απριλίου 2015, η Austrian Airlines θα προσφέρει επιπλέον 4 νυχτερινές πτήσεις την εβδομάδα από τη Βιέννη προς την Αθήνα με επιστροφή στην αυστριακή πρωτεύουσα το επόμενο πρωί, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες της πτήσεις από 7 σε 11. Οι επιπλέον πτήσεις προσφέρουν στους επιβάτες πρόσθετες δυνατότητες ανταπόκρισης μέσω του κόμβου της Βιέννης, ιδιαίτερα προς τη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη.

Και η SWISS αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ζυρίχη και Γενεύη, ενώ θα συνδέει το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο με τη βάση της στη Γενεύη.

Οι επιβάτες της Brussels Airlines θα μπορούν το καλοκαίρι να ταξιδεύουν από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες 4 φορές την εβδομάδα, με δυνατότητα σύνδεσης με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά και με πόλεις της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής.