Βαθμολογία

«Αισιόδοξοι για την πρόκριση»

Στην Πολωνία βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 19/3 η αποστολή της Εθνικής Παίδων ενόψει της συμμετοχής της στην elite round (4ος όμιλος) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015. Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, όπως δηλώνουν στο epo.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος και ο νεαρός φορ Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο κ. Βασίλης Γεωργόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάναμε μια καλή προετοιμασία και βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, ενώ δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που είναι δεμένη και έχει ως στόχο σε κάθε ματς να παίρνει τη νίκη. Σε αυτά τα τουρνουά και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις μικρές ηλικίες, θεωρώ ότι η πρεμιέρα παίζει σημαντικό ρόλο. Σεβόμαστε όλες τις αντιπάλους μας, όμως δε φοβόμαστε και σε όλα τα ματς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με βάση το δικό μας πλάνο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στα τελικά της Βουλγαρίας».

Από την πλευρά του, ο νεαρός επιθετικός Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε με θετικό τρόπο για την προετοιμασία και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Στην προετοιμασία εξελίχτηκαν όλα ομαλά και είχαμε, παράλληλα, τον χρόνο να δεθούμε ακόμα περισσότερο.  Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών και του προπονητικού τιμ είναι άριστες και ανυπομονούμε να αρχίσουν οι αγώνες».
Για τις δυνατότητες και τους στόχους της Εθνικής, ο Παυλίδης ήταν ξεκάθαρος: «Η ομάδα μας είναι πολύ καλή, έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό μαζί και νιώθουμε έτοιμοι. Ο όμιλός μας είναι σε θεωρητικό επίπεδο βατός και θέλουμε να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται για να προκριθούμε στα τελικά. Όλες οι αντίπαλες ομάδες βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, όμως εμείς θα πάμε για  τρεις νίκες. Η πρόκριση στα τελικά είναι μέσα στις δυνατότητές μας».
Τέλος, ο νεαρός διεθνής μίλησε για τα όνειρό του με τη «γαλανόλευκη»: «Το όνειρο κάθε παιδιού της ηλικίας μου είναι να παίξει με την Εθνική Ανδρών. Όλα όμως έχουν τη δική τους στιγμή, απαιτείται από όλους μας σοβαρότητα και σκληρή δουλειά. Αυτή την ώρα είναι σπουδαίο που είμαι μέλος της Εθνικής Παίδων και στο μυαλό μου είναι μόνο το τουρνουά της Πολωνίας».

Υπενθυμίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα της Εθνικής (ώρες Ελλάδας)
21/3/2015, Ιρλανδία-Ελλάδα, ώρα 13:00, Amica/Wronki
23/3/2015, Πολωνία-Ελλάδα, ώρα 19:00, Groclin Dyskobolia/Grodzisk Wielkopolski
26/3/2015: Ελλάδα-Λευκορωσία, ώρα 19:00, Amica/Wronki

Στην τελική φάση (6-22 Μαΐου, Βουλγαρία) προκρίνονται οι νικήτριες των οκτώ ομίλων και οι επτά καλύτερες δεύτερες (βάσει των αποτελεσμάτων με την πρώτη και την τρίτη του ομίλου). Η διοργανώτρια χώρα προκρίνεται χωρίς αγώνες.

Οι παίκτες που παίρνουν μέρος στην αποστολή:

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΑΡΗΣ
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΡΕΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΑΤΡΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΗΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΝΑΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΜΙΓΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΟΧΟΥΜ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΛΗΜΝΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΚΑΠΤΕΛΛΙ ΡΕΤΖΙΝΟ, ΞΑΝΘΗ
ΚΥΡΤΖΙΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΣΙΓΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΑΛΚΕ