Βαθμολογία

Το γήπεδο του Τυρνάβου αλλάζει μορφή!

Ολοκληρώθηκαν τα σχέδια από τη νέα δημοτική αρχή

Η χωρητικότητά του θα είναι 3.500 θέσεων με δύο σκεπαστές κερκίδες

Μπορεί ο Τύρναβος να τα πηγαίνει πολύ καλά τη φετινή χρονιά και να είναι κοντά στο στόχο της παραμονής στη Β’ Εθνική, παρόλα αυτά έχει αναγκαστεί να φύγει από το «σπίτι» του και να αγωνίζεται στο Αλκαζάρ (όπως και πέρυσι), αφού το γήπεδό του είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει αγώνες σε αυτό το επίπεδο!

Του Χρήστου Γκατζούλη

Είναι αλήθεια πως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Βασίλης Μπρέζας έχει δώσει πάρα πολλά στην ομάδα εδώ και περίπου 10 χρόνια, όμως έχει λάβει ελάχιστες βοήθειες, παρά τις όποιες εκλύσεις έχει κάνει και ο ίδιος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το γήπεδο της πόλης του Τυρνάβου. Είναι χαρακτηριστικό πως το γήπεδο δεν έχει προβολείς, επίσης τα αποδυτήρια είναι πολύ παλιά και όταν η ομάδα έπαιζε στην Γ’ Εθνική, οι φιλοξενούμενοι αλλά και οι διαιτητές χρησιμοποιούσαν ειδικά κοντέινερ για τις ανάγκες τους.

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής και η χρηματοδότηση

Εδώ και λίγες ημέρες φαίνεται κάτι να αλλάζει. Συγκεκριμένα η νέα δημοτική αρχή της πόλης πήρε πρωτοβουλία, έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και την περασμένη Πέμπτη τελειοποιήθηκαν τα σχέδια ανακατασκευής του γηπέδου! Μάλιστα για όλα αυτά έχει ενημερωθεί η διοίκηση του Τυρνάβου που μάλιστα έχει δει τα σχέδια! Αυτό που μένει τώρα είναι να παραδοθούν στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για να βρεθεί η λύση χρηματοδότησης του έργου (ΕΣΠΑ ή ΓΓΑ). Για την ώρα πάντως δεν έχει γίνει η οικονομική μελέτη του έργου αλλά μόνο τα σχέδια.

Το έργο θα γίνει σε τρία στάδια

Όπως μαθαίνουμε το έργο όταν ξεκινήσει θα γίνει σε 3ης φάσεις. Αρχικά θα χρηματοδοτηθεί το κεντρικό μέρος του γηπέδου καθώς και τα αποδυτήρια στη συνέχεια θα γίνει η μία κερκίδα και στο τέλος η δεύτερη! Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 3.500 θέσεων και θα έχει δύο σκέπαστρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αγωνιστικός χώρος θα μεταφερθεί προς την τωρινή κεντρική θύρα, ώστε να γίνει και η απέναντι κερκίδα αφού πίσω από το γήπεδο είναι το ποτάμι. Η μία κερκίδα θα έχει 6 σειρές και η άλλη 7. Θα δημιουργηθεί ένα νέο κυλικείο, το γήπεδο θα έχει στίβο και γενικά στο πρόγραμμα είναι να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή και με εμπορικά καταστήματα.

Σίγουρα ο Τύρναβος αξίζει ένα τέτοιο έργο, αφού εδώ και πολλά χρόνια το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει υποστεί την παραμικρή βελτίωση που τόσο έχει ανάγκη.