Βαθμολογία

Έσπασε την «κατάρα» ο Σούλης!

Η κυριακάτικη νίκη της ΑΕΛ επί του Φωκικού, μέσα στην Άμφισσα, έφερε στην επιφάνεια ένα ιδιαίτερα σπάνιο στοιχείο αναφορικά με τις συχνές αλλαγές προπονητών.

Του Γιώργου Φακή

Η συνήθεια του Βαγγέλη Πλεξίδα να εναλλάσσει τους τεχνικούς στον πάγκο της ομάδας, είχε ξεκινήσει από την περσινή σεζόν και συνεχίστηκε και φέτος. Μόνο που το αποτέλεσμα την περασμένη χρονιά ήταν το επιθυμητό, σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα της Football League. Αυτό το γεγονός έχει αρκετές αιτίες, με μία εξ αυτών να είναι το μη επιτυχημένο ντεμπούτο των νέων προπονητών της ΑΕΛ. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έγινε ο μοναδικός κόουτς που κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο των «βυσσινί».

Αντίθετα, οι προκάτοχοί του ξεκινούσαν με... το αριστερό, με αποτέλεσμα να τίθενται υπό κρίση με το «καλημέρα». Η αρχή έγινε στο ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Αλέκος Βοσνιάδης που είχε αναλάβει το καλοκαίρι, δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, ώστε η ΑΕΛ να αποκτήσει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο Βόλο. Μάλιστα, οι Βολιώτες πήραν το διπλό, με τον Νικολιά να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 86'.

Τον Βοσνιάδη διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Κώστας Παναγόπουλος. Ανέλαβε, στο ντεμπούτο του, την δύσκολη αποστολή του στόχου της πρόκρισης -μέσα στον Βόλο- ώστε να μπει η Βασίλισσα στους ομίλους του κυπέλλου. Το τελικό 0-0 άφησε πικρή γεύση, καθώς επήλθε ο αποκλεισμός.

Άσχημο ξεκίνημα έκανε και ο επόμενος προπονητής της ομάδας, Θωμάς Γράφας. Μάλιστα, η αρχή και εδώ έγινε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-0, με τα τέρματα των Μπαλντοβαλίεφ και Μπιτάνγκ.

Τον Αθηναίο κόουτς διαδέχτηκε στον πάγκο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Αν και αναμενόταν να κάνει «σεφτέ» στο ντέρμπι με την Ζάκυνθο στο νησί, εν τέλει οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του ματς. Αποτέλεσμα ήταν η πρεμιέρα του Τζαναβάρα στη θέση του προπονητή της ΑΕΛ να γίνει σε ένα άλλο ντέρμπι ανόδου. Αυτό με τον Ηρακλή. Ο «Γηραιός» έφυγε νικητής από το Αλκαζάρ, με το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Πουρτουλίδης.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είναι ξεκάθαρο πως ο Σούλης Παπαδόπουλος θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερε να εκκινήσει με νίκη, ακόμα και αν αυτό έγινε με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

* Να σημειώσουμε ότι δεν υπολογίζεται στο σχετικό θέμα η παρουσία του Σάκη Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας για ένα παιχνίδι, καθώς είχε το ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού.