Βαθμολογία

Αθλητικός μαραθώνιος αλληλεγγύης

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λάρισας και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας, τον αθλητικό μαραθώνιο αλληλεγγύης, πρωτοβουλία για την οποία δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας. Οι δύο σύνδεσμοι ανέπτυξαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων σε 8 κιβωτούς, όπως τις ονομάζουν, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 έως την Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν από τους ίδιους τους συνδέσμους σε οικογένειες της Λάρισας που έχουν ανάγκη. Ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές, αλλά και οι συνεργαζόμενες εταιρίες και καταστήματα, με τον τρόπο αυτό στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης, συνεργασίας, συμπαράστασης, εθελοντισμού και φιλανθρωπίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κος Δημήτρης Αδάμ που χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των δύο συνδέσμων τόνισε: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους δύο συνδέσμους για την πρωτοβουλία τους αυτή, πρωτοβουλία που στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην κοινωνία μας, αλλά και σε όσους μας έχουν ανάγκη. Εύχομαι να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να βρει πολλούς συμπαραστάτες».

Από την πλευρά του ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, πρόεδρος του ΣΕΠΛ, Μανόλης Γαραζανάκης δήλωσε: «Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε κάποιοι συμπολίτες μας ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε πλευρά. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και καλούμε όλους τους φιλάθλους, αλλά και όλους τους πολίτες της Λάρισας να σταθούν κοντά σ’ αυτή μας την προσπάθεια να κάνουμε λίγο καλύτερες τις Άγιες μέρες που έρχονται σε κάποιους συνανθρώπους μας».

Ο Θοδωρής Λιάκος, πρόεδρος του ΣΒΕΚ είπε: «με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του κου Γαραζανάκη. Ως σύνδεσμος πάντα κάνουμε κάποιες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά σαφέστατα ο αθλητικός μαραθώνιος αλληλεγγύης είναι μαζικότερος».

Ακόμη, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Κυριτσάκας, Γρηγόρης Παπαδημητρίου και Αχιλλέας Σδράλης, εκπροσωπώντας τις επιχειρήσεις που θα φιλοξενήσουν τις κιβωτούς, σημεία όπου και θα συγκεντρωθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι 8 «κοιβωτοί» • Café Selfie, Γιάννουλη • Μεταίχμιο, πλατεία Νεάπολης • Café Friendly, τέρμα Φαρσάλων • Goal café, Σωκράτους 29 • Πολυκατάστημα «ο σύγχρονος», Ζωοδόχου Πηγής 60 • Internet café, Μανουσάκη 28 • Posto di café, τέρμα Καραθάνου • Hoops café, Κουμουνδούρου 30 και Ανθίμου Γαζή Οι δύο σύνδεσμοι αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την εταιρία εκτυπώσεων Phaistos για την δωρεάν εκτύπωση των αφισών και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας για την παραχώρηση αίθουσας για την συνέντευξη Τύπου.