Βαθμολογία

Συγκλονισμένο όλο το χωριό του Βαγγέλη

Συγκλονισμένο βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής όλο το χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την είδηση του θανάτου του 20χρονου φοιτητή. Οι κάτοικοι του χωριού, Αρμένοι στο Ρέθυμνο, δεν μπορούν να πιστέψουν όλο αυτό που έχει γίνει και θέλουν ν' αποδοθεί η δικαιοσύνη σε όλους όσοι ευθύνονται για την τραγική αυτή κατάληξη του Βαγγέλη.

«Όλο το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος με αυτό το τραγικό φινάλε. Όλοι περιμέναμε ότι θα υπάρχει μία καλύτερη κατάληξη κι ότι θα βρισκόταν ο Βαγγέλης ζωντανός, δυστυχώς είχαμε έναν τραγικό επίλογο. Υπάρχουν πολλές ευθύνες και πρέπει ν' αποδοθούν. Έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό και η Πολιτεία πρέπει να ξεκινήσει μία έρευνα σε βάθος, ειδικά μέσα στη Σχολή. Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν μόνο ο Βαγγέλης που είχε υποστεί όλα αυτά αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουν τα στόματα», αναφέρει στο cretapost, μία κάτοικος του χωριού ενώ προσθέτει ότι ο Βαγγέλης ήταν ένα πολύ «Τον Βαγγέλη και την οικογένειά του την γνώριζα χρόνια. Ήταν φίλος με τον γιο μου και ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Το μόνο που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι κουράγιο στους γονείς. Κουράγιο και υπομονή γιατί έχουν ακόμα δύο παιδιά», επεσήμανε η κάτοικος του χωριού.

Την ίδια άποψη για το ποιόν του Βαγγέλη εξέφρασε κι ένας άλλος συγχωριανός του. «Ο Βαγγέλης ήταν από τα καλύτερα παιδιά που υπάρχουν. Όλοι έχουμε στεναχωρηθεί πολύ. Όχι μόνο εδώ στο χωριό και στην Κρήτη αλλά φανταστείτε ότι και στην Γερμανία που πήγα κάποιες ημέρες οι Έλληνες συζητούσαν συνέχεια γι' αυτήν την υπόθεση», επεσήμανε ο συγχωριανός του 20χρονου φοιτητή.

«Πολλά τα ερωτηματικά»

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που υπάρχουν γύρω απ' αυτήν την υπόθεση και όλο το χωριό περιμένει τις απαντήσεις. Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει ορίσει έναν δικό της ιατροδικαστή προκειμένου να λάβει τις ακριβείς απαντήσεις.

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που πρέπει ν' απαντηθούν από τον ιατροδικαστή και την αστυνομία. Η οικογένεια έχει ορίσει έναν ιατροδικαστή και περιμένουμε να δούμε», αναφέρει κάτοικος του χωριού σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλές ευθύνες. Κάποιοι φταίνε και πρέπει να λογοδοτήσουν. Σίγουρα αποδείχθηκε ότι υπήρξε κάποια πίεση από άτομα στον Βαγγέλη κι αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί που δεν μπορούσε να προκαλέσει κανένα κακό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το υπόλοιπο χωριό του Βαγγέλη που ζητά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ενώ όπως αναφέρουν η αρχή πρέπει να γίνει από την Σχολή.

«Υπάρχει μεγάλη θλίψη. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Υπάρχουν ευθύνες στη Σχολή και η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι. Να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όποιοι κι αν είναι. Δυστυχώς όμως ποτέ δεν βγαίνει η αλήθεια στην επιφάνεια, όλα μένουν στα σκοτεινά», επισημαίνει κάτοικος των Αρμένων.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο»

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο ζητούν οι συγγενείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός πρώτου ξαδέρφου του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Περιμένουμε από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο» ενώ σε ερώτηση για όλα αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο η οικογένεια Γιακουμάκη να είχε τα όποια προηγούμενα με κάποια άλλη οικογένεια, στην Κρήτη, συγγενείς και στενοί φίλοι, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και όλα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο με δηλώσεις από πλευράς των γονέων του Βαγγέλη όσο και από την κοινωνική μαρτυρία για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Να αποκαλυφθεί το όνομα του πολιτικού

Κάτοικοι του χωριού, ζητούν να αποκαλυφθεί το όνομα του πολιτικού που ενεπλάκη στην υπόθεση, ώστε να μην ακούγονται ονόματα και να μην προκαλούνται αντιπάθειες και αρνητικές σκέψεις. «Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί», δήλωσαν συγχωριανοί του Βαγγέλη που από το πρωί βρίσκονται στον αύλειο χώρο της οικίας Γιακουμάκη.

Στους Αρμένους η ταφή του Βαγγέλη

Στους Αρμενους αναμένεται να ταφεί ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης μετά από επιθυμία της οικογένειάς του. Όπως ανέφερε μέλος της οικογένειας του φοιτητή ενδεχομένως η σορός να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.

Η οικογένεια Γιακουμάκη

Η οικογένεια του Ανδρέα Γιακουμάκη ζει και δραστηριοποιείται από το1994 στους Αρμένους Ρεθύμνου με τον πατέρα να ασχολείται με την κτηνοτροφία. Ο Ανδρέας Γιακουμάκης μΜαζί με τη σύζυγό του Μαρία έκαναν τρία παιδιά τον Πρωτότοκο Βαγγέλη, τη Γεωργία και τον Παντελή. Στο χωριό των 400 περίπου κατοίκων η οικογένεια Γιακουμάκη χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, ενώ παιδικοί φίλοι και συγγενείς χαρακτήριζαν τον Βαγγέλη ως ένα πολύ ευγενή νέο, «που χαιρετούσε έναν έναν με χαμόγελο και δια χειραψίας, όποιον ή όποιους συναντούσε», όπως ανέφερε στενός του φίλος και σύντεκνος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στα Ιωάννινα και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή: cretapost.gr