Βαθμολογία

Aνανέωσε ο Παπαδόπουλος!

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης ανακοίνωση την επέκταση της συνεργασίας της ΠΑΕ Ηρακλής με τον Έλληνα τεχνικό μέχρι το 2017. Aναλυτικά όσα είπε ο "ισχυρός" άνδρας του Γηραιού στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε:

«Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλο δρόμο σε μια πολύ μικρή χρονική περίοδο και είμαι πολύ χαρούμενος επειδή σας ανακοινώνω την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή μας Νίκου Παπαδόπουλου μέχρι το 2017.

Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω τόσο σαν προπονητή όσο και σαν άνθρωπο. Ο Νίκος εκφράζει καθημερινά τις αξίες και τα ταλέντα που είναι στο κέντρο του αξιακού συστήματος του Ηρακλή. Θα ήθελα να μιλήσω λίγο για την αξία του σαν άνθρωπος.

Συζητήσαμε για δύο ώρες συνολικά για την ανανέωση του συμβολαίου του και μιλήσαμε για το συμβόλαιό του για δύο λεπτά. Μίλησε για την υποστήριξη του τεχνικού τιμ, τους ποδοσφαιριστές μας και τις ανανεώσεις που θα πρέπει να γίνουν, και αποκτήσεις καινούριων μηχανημάτων και αποκατάστασης για να γίνει η ομάδα πιο ισχυρή.

Και επίσης μου μίλησε για ένα σύστημα ανάπτυξης για να μπορέσει η ομάδα να δημιουργήσει νέους ποδοσφαιριστές. Μου έδειξε ότι ενδιαφέρεται για όλους όσους είναι γύρω του. Έχει πολύ υψηλά κριτήρια και υψηλό επίπεδο γνώσης.

Για πολύ καιρό έψαχνα τα χαρακτηριστικά που θέλουνε να έχουν οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα και στον προπονητή μας βλέπω την αφοσίωση στην ομάδα. Κάποιοι προπονητές και φίλοι στον Καναδά μου λέγανε ότι ένας προπονητής θα πρέπει να λειτουργεί με ελπίδα στην καρδιά του και όνειρα στο μυαλό του και αυτό είναι κάτι που ο Νίκος το έχει. Αυτό που κάνει ο προπονητής είναι να μην επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές του ότι ο εχθρός δεν είναι ανάμεσα στα αυτιά τους και δεν κατοικεί μέσα στο κεφάλι τους.

Έχω μιλήσει σε πολύ κόσμο και έχω ακούσει πάρα πολλά καλά πράγματα για τον προπονητή μας. Ένας φίλαθλος του Ηρακλή μου είπε ότι ο προπονητής που θα ήθελα να ήταν ο Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι αρκετά νέος και έχει το μέλλον να γίνει. Έχω μιλήσει με πολύ κόσμο, τηλεφώνησα στον γιο μου και μου είπε να πω την αλήθεια και έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και έχει κρατήσει την ομάδα ενωμένη.

Η ομάδα έρχεται σε κάθε παιχνίδι να παίξει και τα αφήνει όλα στο γήπεδο. Έχουμε πολλούς νέους και έχουν γίνει καλύτεροι παίκτες και αυτό οφείλεται στον προπονητή. Και κάτι ακόμη που σκέφτομαι είναι ότι οι αναμνήσεις από την φετινή ρονιά θα μείνουνε για πάντα. Και είμαι πολύ περήφανος που ανακοινώνω την υπογραφή στον προπονητή μας».

Για την αδειδότηση: «Θα δουλέψουμε για να ετοιμάσουμε τα χαρτιά για την αδειοδότηση. Έχουμε πολλούς παίκτες που πρέπει να φτιάξουμε τα χαρτιά τους. Μας χτυπάνε κάθε μέρα με νέα χρέη. Θα υπάρξει μια εταιρεία που θα ασχοληθεί με το λογιστικό κομμάτι, αλλά και τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Μέσα σε έξι μήνες ο Ηρακλής θα είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτόν τον τομέα».

Για τα έσοδα: «Στόχος μας ήταν από την αρχή η βιωσιμότητα, να έχουμε μια καλή ομάδα, η οποία θα ζει από τα έσοδά της. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πολλά έσοδα. Θέλουμε να μιλήσουμε με περίπου 30 εταιρείες, οι οποίες βλέπουν, πλέον, τον Ηρακλή να είναι διαφορετικός. Χθες μιλούσα με μια μεγάλη εταιρεία από τις ΗΠΑ, η οποία μου δήλωσε πως θα ήθελε να είναι μαζί μας, γιατί τους αρέσει αυτά που γίνονται στον Ηρακλή. Θα κάνουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να διαλέγουμε εμείς τις εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί η ομάδα. Σχετικά με την μπουτίκ, υπάρχουν κάποια προβλήματα με τα σήματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και θέλουμε να λυθούν όλα έτσι ώστε όταν ξεκινήσει η λειτουργία της να μην υπάρχουν προβλήματα».

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία, όμως, η τεχνολογία της δεν ήταν συμβατή με τις υποδομές του σταδίου. Χθες έγινε η επιλογή μια νέας εταιρείας, η οποία έχει τη συμβατότητα με το Καυτανζόγλειο και η οποία παρέχει ήδη αντίστοιχες υπηρεσίες και σε άλλα γήπεδα».

Για την διαιτησία: «Είχα μια συνάντηση με όλο το προσωπικό της ομάδας και συνέστησα σε όλους να μην μιλάμε για τους διαιτητές, να έχουμε το μυαλό μας πώς θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως πρέπει. Να είμαστε επικεντρωμένοι στο στόχο μας, να μην αποσπάται η προσοχή των ποδοσφαιριστών και κανενός άλλου. Η καλύτερη επίθεση από την πλευρά μας είναι η ομάδα μας και όσα έχει πετύχει. Θέλουμε τον Ηρακλή διαφορετικό από τις άλλες ομάδες. Αν όμως χρειαστεί να πάμε για πόλεμο είμαστε έτοιμοι».

Για τα οργανωτικά ζητήματα: «Όπως η ομάδα έτσι και τα γραφεία που θέλουν βοήθεια. Έχουμε έναν δικηγόρο που δουλεύει με τον κ. Σεντελίδη, θα προσπαθήσουμε αυτόν τον χρόνο να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα θα είναι αλλιώς».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Η ομάδα μας έχει μια καλή βάση, έχουμε κάνει αναγνωριστικές κινήσεις για το πού θέλουμε ενίσχυση. Εχουν καταρτιστεί δύο πλάνα, ανάλογα με το αν θα έχουμε αδειοδότηση ή όχι. Από εκεί και πέρα θέλουμε έναν κορμό ποδοσφαιριστών που θα μείνουν καιρό στην ομάδα και όχι αναλώσιμους».

Για τo γήπεδο: «Κοιτάμε να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ένα δικό μας γήπεδο. Μπορούμε να φέρουμε κεφάλαια από το εξωτερικό. Πρέπει, ωστόσο, να ρυθμιστούν κάποια θέματα με τον Ερασιτέχνη. Όταν θα επιστρέψω θα έχουμε κάποιες συναντήσεις προκειμένου να βρεθεί η λύση, για να μην χάσουμε την γη. Μπορεί να υπάρξει και κάποια βοήθεια από το κράτος, καθώς η κατασκευή του γηπέδου θα προσφέρει θέσεις εργασίας. Προτεραιότητά μας, πάντως, είναι η σταθερότητα αυτήν την στιγμή στην ομάδα».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, που ανέφερε:«Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όλους όσους είναι την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι έχω στο μυαλό μου το αυριανό ματς και όχι την σημερινή μέρα. Είναι πολύ θετικό. Μίλησα στους παίκτες μου και τους είπα ότι αυτό το κατάφεραν αλλά θα πρέπει να τελειώσει η χρονιά με τους στόχους που έχουμε θέσει. Έχω πει και στον πρόεδρο ότι θα έχει όλο τον προγραμματισμό με αυτά που σκέφτομαι. Έχουμε κάνει πάρα πολλά σαν ομάδα και ακόμη περισσότερα.

Έχουμε παιχνίδι αύριο και θα πρέπει να το κερδίσουμε για να έχουμε την μεγαλύτερη διαφορά για τα πλέι οφ. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με έναν πρόεδρος σαν τον κ. Παπαθανασάκη.

Με την ίδια φιλοσοφία να φθάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι. Τουλάχιστον στην επόμενη σεζόν ο Ηρακλής στην Super League να έχει 5-6 ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες Ήταν επιλογή του προέδρου αφού ήταν εδώ. Το συζητήσαμε και το συμφωνήσαμε. Γιατί όχι;».