Βαθμολογία

Κύπελλο και πάει για το νταμπλ

Κυπελλούχος του Νομού Λάρισας είναι ο Αμπελωνιακός, που κατάφερε να κερδίσει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο ΑEL FC ARENA, τον Αχιλλέα Φαρσάλων, με σκορ 0-1 και να κατακτήσει το τρόπαιο. Έτσι, κατάφερε να πετύχει τον έναν από τους δύο στόχους του και μένει πλέον το πρωτάθλημα για να γίνει νταμπλούχος.

Του Γιώργου Μητσιούλη
Φωτό: Χρήστος Γκατζούλης

Ο Αμπελωνιακός, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, πατώντας καλύτερα στο γήπεδο και δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κουτσοκέρα, με μεγαλύτερη αυτήν του 33ου λεπτού, όταν ο Παλάσκας πέρασε από πάνω τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα, αλλά σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, η ομάδα των Φαρσάλων προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις ενώ έβγαινε μπροστά βασιζόμενη κυρίως στον Μπένο, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, η υπεροχή του Αμπελωνιακού συνεχίστηκε ενώ η ομάδα του Τάκη Παραφέστα είχε και δύο δοκάρια. Έτσι, φτάσαμε στο 62ο λεπτό, όταν ο Παλάσκας βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Κακαβίτση, αυτός μπήκε στην περιοχή, όπου ανακόπηκε από τον τερματοφύλακα των Φαρσάλων και στην συνέχεια, ο επερχόμενος Παλάσκας έκανε το 0-1 για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και την λήξη και έτσι ο Αμπελωνιακός είναι ο Κυπελλούχος του Νομού μας για φέτος.

Το φιλμ του αγώνα

9’: Σέντρα του Κώστα Γρηγορίου, ο Κουτσουκέρας Ν., απέκρουσε ασταθώς και στην συνέχεια ο Κακαβίτσης μέσα από την περιοχή και από καλή θέση, έστειλε την μπάλα άουτ.

15’: Ο Παλάσκας έκλεψε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί του Αχιλλέα.

21’: Κίτρινη κάρτα στον Κακαβίτση για διαμαρτυρία.

27’: Σέντρα του Μπένου από δεξιά, ο Γκικούδης απέκρουσε ασταθώς προ του επερχόμενου Σβερκούλη και στην συνέχεια έδιωξε η άμυνα του Αμπελωνιακού.

30’: Κίτρινη κάρτα στον Βασίλη Τσιανάκα.

33’: Ο Τσετιροκλής όμορφη μπαλιά για τον Παλάσκα, αυτός τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον τερματοφύλακα, αλλά σε κενή εστία την έστειλε στο δοκάρι.

45’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γρηγορίου, η μπάλα άουτ.

57’: Δοκάρι ο Μπίκος για τον Αμπελωνιακό.

62’: ΓΚΟΛ για τον Αμπελωνιακό. Ο Κακαβίτσης μετά από πάσα του Παλάσκα βρέθηκε στην περιοχή, ανακόπηκε από τον τερματοφύλακα και στην συνέχεια ο Παλάσκας έκανε το 0-1 για την ομάδα του Αμπελώνα.

Αχιλλέας Φαρσάλων(Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσοκέρας Ν., Τλούπας, Τσιανάκας Β., Πατσιούρας, Κουτσουκέρας Αθ.(78’ Ζαγγανάς), Τσιανάκας Απ., Κομισόπουλος(74’ Τσιούλης), Αντωνιάδης, Βούλγαρης, Μπένος, Σβερκούλης(87’ Κατσανάκης).

Αμπελωνιακός(Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Περήφανος(83’ Ρόκα), Πρικάκης, Γκόλτσιος, Κοτούλας, Τζιαρτζιάνης, Γρηγορίου, Παλάσκας(76’ Κουρούμαλος), Μπίκος, Κακαβίτσης, Τσετιροκλής(90’ Χατζούλης).

Διαιτητής: Μαστοροδήμος. Βοηθοί: Παπαδημητρίου, Γκαρέλης. 4ος: Αγγελούλης