Βαθμολογία

Ο θρόνος του κυπελλούχου χωράει μόνο έναν


H ώρα του μεγάλου τελικού, που θα αναδείξει τον κυπελλούχου στο νομό Λάρισας, έφτασε! Την Πέμπτη (12/3) Αχιλλέας Φαρσάλων και Αμπελωνιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο AEL FC ARENA, με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και τη συνέχιση της πορείας, στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Του Γιώργου Φακή

Από τη μία, ο τυπικά γηπεδούχος, Αχιλλέας επιθυμεί να φτάσει στο τρόπαιο, το οποίο έχει κατακτήσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα του νομού μας. Μάλιστα, αυτή η επιθυμία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που η χρονιά δεν κύλησε όπως θα επιθυμούσαν όλοι στην ομάδα των Φαρσάλων, καθώς ο στόχος του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Γ Εθνική, χάθηκε σχετικά νωρίς. Έτσι, λοιπόν, οι "κίτρινοι" θέλουν διακαώς το τρόπαιο, ώστε να κλείσει η χρονιά με ένα σημαντικό τίτλο, αλλά και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους με τις κυπελλούχες ομάδες των υπόλοιπων νομών της χώρας. Η δίψα γίνεται μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως το κύπελλο δεν έχει πάει στα Φάρσαλα εδώ και έντεκα χρόνια, με την τελευταία κατάκτηση να χρονολογείται στο 2004 για τον Αχιλλέα.

Από την άλλη, ο τυπικά φιλοξενούμενος, Αμπελωνιακός έχοντας ήδη -ουσιαστικά- εξασφαλίσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, θα επιδιώξουν να πετύχουν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους. Η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλους στόχους, καθώς όλοι στην ομάδα του Αμπελώνα επιθυμούν την επιστροφή στη Γ Εθνική, απ' όπου υποβιβάστηκε πέρυσι. Από τη στιγμή που ο τίτλος του πρωταθλήματος έχει κριθεί, οι Αμπελωνίτες σκέφτονται ήδη τα μπαράζ ανόδου, ώστε να επέλθει ο μεγάλος στόχος που τέθηκε από το καλοκαίρι. Αυτό το γεγονός όμως δεν παραμερίζει τη θέληση για το κύπελλο, που αποτελεί ένα τρόπαιο που προσδίδει μια διαφορετική αίγλη, ενώ σίγουρα υπάρχει η επιθυμία για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με αντιπάλους άλλων νομών.

Ο τελικός αποτελεί γιορτή για το νομό Λάρισας, ιδιαίτερα τώρα που φιναλίστ είναι δύο από τα ιστορικότερα σωματεία, που διαθέτουν μεγάλο αριθμό φιλάθλων. Αναμένεται ένα καλό παιχνίδι που καθένας θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, για να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου!