Βαθμολογία

Ευχήθηκαν να κερδίσει ο καλύτερος

Ολοκληρώθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΛ, η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στις 15:15 στο AEL FC ARENA.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στην Συνέντευξη Τύπου, έδωσαν το παρών, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης, εκπρόσωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων και του Αμπελωνιακού, που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, καθώς επίσης οι διαιτητές αλλά και πλήθος εκπροσώπων του Τύπου.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, κύριος Νίκος Δημεράς, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Άλλη μια διοργάνωση Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, φτάνει στο τέλος της με απόλυτη επιτυχία και αυτό θα το αποδείξουν τα στοιχεία τα οποία θα σας παρουσιάσω παρακάτω. Ο τελικός του Κυπέλλου, θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη, στο γήπεδο ΑΕL FC ARENA, στις 15:15. Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή για φέτος, θα ήθελα να πω ότι στην διοργάνωση φέτος, συμμετείχαν 64 συνολικά σωματεία, 14 της Γ’ κατηγορίας, 14 της Β’ και 36 από τις Α’ και Α1’ κατηγορίες. Αυτές οι ομάδες μέσα σε 6 μήνες έδωσαν 7 αγωνιστικές ημέρες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν μεσοβδόμαδα. Αγωνιστήκαν σε 62 νοκ-άουτ παιχνίδια και από τα παιχνίδια αυτά προέκυψαν οι δύο φιναλίστ της διοργάνωσης, τα δύο ιστορικά σωματεία του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, ο Αχιλλέας Φαρσάλων και ο Αμπελωνιακός. Ο τελικός, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ένωση μας, κάθε ποδοσφαιρική χρονιά για αυτό και η σημερινή Συνέντευξη Τύπου, γίνεται κάθε χρόνο, όπου δίνεται ο λόγος στους εκπροσώπους των δύο σωματείων. Εγώ ως πρόεδρος της Επιτροπής, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Κύπελλο, τους διαιτητές, αλλά και γενικά όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να πω για τον αυριανό αγώνα, να γίνει στα πλαίσια του fair play και νικητής να αναδειχτεί ο καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγώνας, είναι μια γιορτή για το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο και ανήκει στις δύο ομάδες που αγωνίζονται για αυτό.

Στην συνέχεια, ο λόγος πήγε στους τυπικά γηπεδούχους, με τον πρόεδρο του Αχιλλέα Φαρσάλων, κύριο Χρήστο Μπασαγιάννη, να παίρνει τον λόγο αναφέροντας τα εξής: «Καλησπέρα σας. Όπως ξέρετε, ο Αχιλλέας Φαρσάλων, είναι ο πολυνίκης του θεσμού, με έξι τρόπαια σε αυτήν την διοργάνωση. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικός αυτός ο τελικός, διότι, θα πάρει σάρκα και οστά ένας από τους δύο στόχους που είχαμε. Για αυτό, θέλουμε πάρα πολύ το Κύπελλο αυτό. Από την πλευρά μου, προσκαλώ τους φιλάθλους της ομάδας μου, αλλά και τους φιλάθλους του Νομού, να έρθουν και να παρακολουθήσουν έναν αγώνα αντάξιο των δύο ιστορικών ομάδων. Ας κερδίσει ο καλύτερος και ελπίζω αυτός να είναι ο Αχιλλέας».

Από την δική του πλευρά, ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού, κύριος Χρήστος Μπακούλας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Η ομάδα μας, κατάφερε μετά από μία πάρα πολύ καλή χρονιά να είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Το Κύπελλο, εκτός του ότι το θέλουμε πάρα πολύ, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας νταμπλ. Ευελπιστώ, ότι θα τα καταφέρουμε, διότι και την ομάδα διαθέτουμε, αλλά και το κατάλληλο προπονητικό team. Ο τελικός γίνεται ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες, που κατά την γνώμη μου, είναι και οι καλύτερες του πρωταθλήματος. Από την πλευρά μου κι εγώ, θα ήθελα να καλέσω όλον τον κόσμο του Νομού να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, γιατί αυτός είναι που μας δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που θέλουμε. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Στην συνέχεια, σειρά είχαν οι προπονητές, και τον λόγο πήρε ο τεχνικός του Αχιλλέα, κύριος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Αναλυτικά όσα είπε: «Καλησπέρα σας κι από εμένα. Τα τελευταία χρόνια, ο συγκεκριμένος θεσμός έχει πάρει ιδιαίτερη αίγλη στην Λάρισα, ίσως και λόγω της ύπαρξης του AEL FC ARENA, που είναι ένα καταπληκτικό στάδιο. Θεωρώ πολύ καλό το γεγονός πως αυτές οι δύο ομάδες θα βρεθούν φέτος να αγωνιστούν σε αυτό το στάδιο. Εμείς, έχουμε συμμετάσχει σε πολλούς τελικούς, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια απείχαμε. Πάντα όμως για τον Αχιλλέα, είναι στόχος το Κύπελλο. Φέτος, από ένα σημείο και μετά, έγινε ο μοναδικός στόχος για εμάς, λόγω της πορείας μας στο πρωτάθλημα αλλά και από την στιγμή που ξέφυγε τόσο πολύ ο Αμπελωνιακός. Το θετικό είναι, ότι στον τελικό, βρίσκονται δυο ιστορικές ομάδες οι οποίες έχουν και πολύ καλό επίπεδο αλλά και πολύ καλό ρυθμό. Αυτό από μόνο του λέει πως θα δούμε ένα ποιοτικό παιχνίδι. Διάθεση υπάρχει από όλους μας, να διεξαχθεί ένα παιχνίδι σε αγωνιστικά πλαίσια. Καλώ τον κόσμο να το παρακολουθήσει, επειδή πιστεύω ότι θα αποζημιωθεί από τις προσπάθειες των παιδιών. Ο Αμπελωνιακός έχει δύο στόχους. Τον έναν τον έχει καταφέρει. Θέλουμε να του ευχηθούμε καλή πορεία στα παιχνίδια μπαράζ που θα δώσει στην συνέχεια. Όσον αφορά τον άλλο στόχο θα μας βρει απέναντι του, γιατί είμαστε μια ομάδα που διψάει για το Κύπελλο. Αυτό το βλέπω καθημερινά στα μάτια των ποδοσφαιριστών μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κατακτήσουμε, πάντα όμως ξέροντας, πως είναι ένα παιχνίδι, όπου η αξία του ηττημένου, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στον νικητή».

Έπειτα, ήρθε η σειρά του προπονητή του Αμπελωνιακού, κυρίου Τάκη Παραφέστα να μιλήσει, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλησπέρα κι από εμένα. Είναι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που η ομάδα μου συμμετέχει σε έναν τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΛ, που είναι μια από τις κορυφαίες διακρίσεις. Θα ήθελα να συγχαρώ και τις δύο ομάδες, καθώς θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα της Ένωσης. Μιας Ένωσης, που τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει αξιόλογο έργο στα πρωταθλήματα του τοπικού. Αυτό, το δείχνουν και τα παιχνίδια που γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει για το πρωτάθλημα. Όσον αφορά το παιχνίδι, θα έλεγα ότι ένας τελικός, πάντα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, καθώς είναι ένα εντελώς ξεχωριστό παιχνίδι. Έχει απρόβλεπτους παράγοντες και νομίζω ότι όποια ομάδα είναι έτοιμη, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά θα καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι. Εκείνο που έχουμε όλοι μας υποχρέωση, είναι να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Ως προπονητές, παίκτες, κόσμος και διαιτητές, πρέπει να βρεθούμε την Πέμπτη σε ένα πολύ καλό γήπεδο, στο οποίο καλούμε τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει ένα αξιόλογο παιχνίδι. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει κάτι το ξεχωριστό. Πρέπει να έχουμε καλή διάθεση και να αποβάλουμε τις κακές μας σκέψεις και την νοοτροπία ότι πάντα ο δίπλα μας αδικεί και να κοιτάξουμε όλοι τον εαυτό μας. Εξ’ άλλου, ως ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που είναι και βάση του επαγγελματικού, έχουμε την ευκαιρία μας, να δείξουμε στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά και στην ΑΕΛ, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχάσει τι θα πει Λαρισαίος ερασιτέχνης, πως υπάρχουν σε αυτές αλλά και σε άλλες ομάδες, παιδιά που μπορούν να επανδρώσουν και να βοηθήσουν την αναγέννηση της Λάρισας. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να δώσουμε στον μεθαυριανό τελικό ένα μήνυμα. Ευχαριστώ».

Ως εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών του Αχιλλέα Φαρσάλων, μίλησε ο Πολύκαρπος Μπένος, που ανέφερε τα εξής: «Αρχικά, θα ήθελα να πω πως αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Είναι ένας τελικός, μετά από πολλά χρόνια για την ομάδα μας και συγκεκριμένα μετά από 11 χρόνια. Είναι επίσης ένας από τους δύο στόχους της ομάδας μου για φέτος και ο μοναδικός που απέμεινε. Θα ήθελα πάρα πολύ να τον κατακτήσουμε σαν ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτόν τον τίτλο, σαν ομάδα με τον προπονητή μας αλλά και την διοίκηση που είναι δίπλα μας και όλοι μαζί σαν μια γροθιά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να δει ένα ματς που θα είναι πολύ ανταγωνιστικό κατά την άποψη μου. Παίζουν δύο πολύ καλές ομάδες, όπως έχουν δείξει και στο πρωτάθλημα. Βέβαια, ο Αμπελωνιακός είναι πολύ μπροστά, αλλά κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αυτό το χρονικό διάστημα. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς ακρότητες και όλοι να το ευχαριστηθούν».

Από τους παίκτες του Αμπελωνιακού, τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Τζιαρτζιάνης, που ανέφερε τα παρακάτω στην τοποθέτηση του: «Καλησπέρα κι από εμένα. Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπροσώπους του Τύπου, που ήρθαν σήμερα εδώ και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης, την ΕΠΣΛ, που για ακόμα μια χρονιά διοργανώνει αυτόν τον θεσμό. Έναν ιδιαίτερο θεσμό για εμάς τους ποδοσφαιριστές, σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες είναι ιστορικές. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει, να χαρεί έναν αγώνα γιορτή που δεν βλέπει κανείς καθημερινά και ελπίζω να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, γιατί η χρονιά για εμάς φέτος είναι ήδη πετυχημένη, καθώς είμαστε ήδη κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ελπίζω να κάνουμε και το νταμπλ, κάτι που θα είναι ιστορική στιγμή για εμάς. Μακάρι στο τέλος του αγώνα να έχει κερδίσει ο καλύτερος και ελπίζω να είναι η ομάδα μου. Ευχαριστώ».

Τέλος, τον λόγο πήρε ο διαιτητής της αναμέτρησης, κύριος Χρήστος Μαστοροδήμος, ο οποίος μετά τον τελικό, θα αποχωρήσει και από την ενεργό δράση. Αναλυτικά όσα είπε: «Καλησπέρα σας. Εκ μέρους της διαιτητικής ομάδας, θα ήθελα να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Ευελπιστώ να φανούν αντάξιες του θεσμού και να αναδειχτεί το ποδοσφαιρικό ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι. Είναι ένα παιχνίδι, από το οποίο όλοι θέλουμε να βγούμε κερδισμένοι. Σας εύχομαι καλή επιτυχία, ας κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός. Όσον αφορά εμένα, πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή, μιας και θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι και θα έχει σηματοδοτηθεί από τον τελικό Κυπέλλου. Ήταν τιμή μου, που εκπροσώπησα την λαρισινή διαιτησία, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, θα ήθελα να ευχαριστήσου όλους τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές, τους παρατηρητές αγώνων, τους δημοσιογράφους, τις διοικήσεις των κυρίων Παπαγεωργίου και Κουτσογιάννη και κυρίως την τωρινή του κυρίου Ζήση Γρηγορίου, η οποία θεωρώ ότι συνέβαλε στην αναβάθμιση της λαρισινής διαιτησίας αλλά και συνετέλεσε στην ομαλότερη σχέση του Συνδέσμου Διαιτητών και της Ένωσης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Νίτσα και τον κύριο Τσιλίκη, χωρίς να θέλω να αδικήσω τους άλλους, απλώς όλα αυτά τα χρόνια, οι σκέψεις μας και οι απορίες μας, απευθύνονταν σε αυτά τα δύο άτομα. Θα ήταν βέβαια παράλειψη μου και κόκκινη κάρτα προς εμένα, εάν δεν αναφερόμουν και σε εξέχουσες προσωπικότητες, όπως αυτήν του αείμνηστου Γιάννη Λάτσιου, που ήμουν τυχερός και τον γνώρισα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συμπορεύτηκα σε αυτήν την διαδρομή. Ήταν τιμή μου που σας γνώρισα και ευχαριστώ για όσα προσφέρατε».

Στο τέλος ακολούθησε η καθιερωμένη χειραψία ανάμεσα στους προέδρους των δυο ομάδων