Βαθμολογία

Παπαδόπουλος: «Πέντε νίκες και play off»

Παρουσία όλων των εκπροσώπων του Τύπου, παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ, Σούλης Παπαδόπουλος, στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο νέος προπονητής παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ, Σωτήρη Μάρκου, ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν, οι κύριοι Αργυρούλης, Ντελόπουλος, Γκούμας και Μπαλατσούκας.

Απόδοση για το athleticlarissa: Γιώργος Μητσιούλης

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος: «Γεια σας, καλημέρα και καλή εβδομάδα. Πρώτα από όλα νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή, όχι μόνο για εμένα, αλλά για οποιονδήποτε βρίσκεται σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται, διότι ομάδες σαν την ΑΕΛ είναι σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω που έχω έρθει, έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση μιας και είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος και χρειαζόμαστε βαθμούς. Πιστεύω ότι με 5 νίκες μπορούμε να είμαστε μέσα στις ομάδες των play off. Υπάρχουν εγκαταστάσεις και για εμάς τους προπονητές παίζει μεγάλο ρόλο το που βρίσκεσαι και το που δουλεύεις. Εγκαταστάσεις σαν της ΑΕΛ, δεν έχουν άλλες ομάδες. Είναι αμαρτία να έχεις αυτά τα πράματα και να μην μπορείς να τα διαχειριστείς όπως πρέπει. Αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε με τον καλό τρόπο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν ξεκινάς το καλοκαίρι και τα έχεις όλα αυτά δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε αυτήν την θέση, εγώ αν είχα ξεκινήσει το καλοκαίρι και είχα όλα αυτά και η ομάδα ήταν πέμπτη, θα είχα φύγει μόνος μου. Φυσικά είναι και η τύχη στην μέση, αλλά η ευθύνη βαρύνει παίκτες και προπονητές. Μόνο ο κόσμος δεν φταίει, που δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εγώ θα κοιτάξω, όπως είπα και στον πρόεδρο, να κάνω ότι καλύτερο. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από κάποιες άλλες ομάδες που μου έκαναν πρόταση, αλλά όταν σου κάνει πρόταση η ΑΕΛ, δεν μπορείς να πεις όχι. Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής έχουν πάρει ένα προβάδισμα, αλλά άμα μπούμε στα play off, όλα μπορούν να συμβούν. Να είστε σίγουροι ότι θα παλέψω πάρα πολύ και θα το δείτε».

-Προλαβαίνετε να χτίσετε ομάδα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Όπως ξέρετε έχουν αλλάξει πολλοί ποδοσφαιριστές στην ΑΕΛ. Όταν θες να χτίσεις κάτι, το χτίζεις από το καλοκαίρι, τότε μπαίνουν οι βάσεις. Αυτό στην Ελλάδα, το έχουμε ξεχάσει. Οι προπονητές, ξέρουν ότι θα δουλέψουν και το καλοκαίρι και τον Δεκέμβρη και τον Μάη. Πρέπει να έχει ο καθένας το πλάνο του και για εμένα, μετράει κάθε μέρα να είμαστε έτοιμοι και αυτό να βάλουμε στο μυαλό μας και να τα καταφέρουμε. Ο χρόνος θα δείξει. Πρέπει να πολεμήσουμε για να είμαστε έτοιμοι στην προπόνηση σήμερα αλλά και την ημέρα του αγώνα. Τα περισσότερα παιχνίδια, κρίνονται στο γκολ. Τον ίδιο βαθμό δυσκολίας έχουν όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα, θα ήθελα να ετοιμάσω την ομάδα από το καλοκαίρι. Επίσης, ήθελα να κυνηγήσω και το Κύπελλο, διότι είναι μεγάλη ευκαιρία, ειδικά για μια ομάδα σαν την ΑΕΛ. Με τα Χανιά, παραλίγο να φτάσουμε στους “4” και αυτό το είχαμε στόχο από το καλοκαίρι».

-Τι προτεραιότητες έχετε θέσει;

«Προτεραιότητα για εμένα, είναι να γίνουμε ομάδα και να κερδίζουμε. Να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να είναι ευχαριστημένος. Η δουλειά μου εμένα, είναι συγκεκριμένη. Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για έναν προπονητή από τους ποδοσφαιριστές. Θέλω να μάθω τους παίκτες, γιατί κάποιους δεν τους ξέρω. Άρα, πρέπει να διαλέξουμε τους καλύτερους και να προετοιμαστούμε. Πρέπει να κάνω γρήγορη και σωστή διαχείριση».

-Θα καταφέρετε να φτιάξετε ομάδα που να αποδίδει ποδόσφαιρο σε πέντε αγώνες, ή στόχος είναι μόνο η νίκη;

«Ήρθα για να προσπαθήσω και να δώσω τα πάντα για να κάνω πέντε νίκες. Το έχω κάνει ξανά και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά για αυτό ήρθα. Ας ξεκινήσουμε με νίκες και μετά τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα, γιατί η ψυχολογία είναι το παν, τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Όταν θες να κάνεις ομάδα, δεν μπορείς να παίζεις με τον Βόλο και να χάνεις τόσες φορές. Θα μπορούσες να παίξεις και να πάρεις τουλάχιστον την ισοπαλία. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε αυτήν την αγωνιστική».

-Έχετε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία για να ενημερωθείτε;

«Εγώ όταν φεύγω από μια ομάδα ενημερώνω. Άρα η προηγούμενη τεχνική ηγεσία πρέπει να με ενημερώσει. Όταν έφυγα από την ομάδα που έφυγα, ενημέρωσα, έτσι πρέπει να με ενημερώσουν κι εμένα, για να είμαι προετοιμασμένος».

-Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος και η ΑΕΛ βρίσκεται σε αυτήν την θέση της βαθμολογίας;

«Εγώ δεν ασκώ κριτική. Αλλά όταν βάζεις έναν στόχο και αυτός δεν έρχεται, πρέπει να απολογηθώ. Όταν η ΑΕΛ, σου παρέχει τόσα, όπως το προπονητήριο, ο κόσμος και οι μεταγραφές, ο στόχος είναι ένας. Να μπει η ομάδα στα play off. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του στο τέλος. Πρέπει να το καταλάβει κι ο κόσμος και οι παίκτες ότι πρέπει να κάνουμε πέντε νίκες. Δεν γίνεται να είσαι σε μια ομάδα σαν την ΑΕΛ και να μην είσαι ευχαριστημένος».

-Πως θα πείσετε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο;

«Όταν πας σε μια ομάδα, είναι κι αυτό ένα στοιχείο που σε ωθεί, ο κόσμος. Τον κόσμο, πιστεύω ότι τον διώξαμε μόνοι μας. Όταν δυο Κυριακές έχει 8-10.000 κόσμο και δεν καταφέρνεις να κάνει κάτι καλό, τον απογοητεύεις τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν. Εμείς θα κοιτάξουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα play off και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, μόλις δει ο κόσμος ότι η ομάδα είναι στον στόχο της. Μετά τα play off, σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα πράματα. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι μέσα στους στόχους της».

-Ένα σχόλιο για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου;

«Αν ήμουν από το καλοκαίρι, πάλι τον ίδιο στόχο θα είχα να φτιάξω την ομάδα. Θα πρέπει να κάνω τις σωστές κινήσεις. Για εμένα οι μεταγραφές που έγιναν, πρέπει να ξέρουν ότι πλέον είναι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Αυτό είναι το βασικό από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να κρίνω με ποιο σκεπτικό έγιναν οι μεταγραφές που έγιναν, γιατί δεν ξέρω τι σκεπτικό είχε ο προπονητής κάνοντας αυτές τις μεταγραφές. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις που βρίσκεσαι. Όλοι οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν που βρίσκονται και εγώ να κάνω τις καλύτερες επιλογές. Όλοι χρειάζονται».

Υπάρχει μια φήμη ότι ήρθατε στην Λάρισα μετά από προτροπή του Σάκη Τσιώλη, ο ίδιος το διέψευσε, αλλά η διοίκηση δεν έχει πει κάτι. Πως το σχολιάζετε;

«Δεν είναι η δουλειά ενός προπονητή να προτείνει δουλειές, αλλά υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση ανάμεσα σε εμένα και τον Σάκη. Αν έχει γίνει έτσι, θα ήταν τιμή για εμένα αν έχει πει καλές κουβέντες για εμένα. Εγώ τον εκτιμάω πολύ, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι».

-Ένα σχόλιο για το κλίμα;

«Κάποιοι παίκτες είναι ξενερωμένοι, αλλά για εμένα, δεν μπορεί να παίζουν στην ΑΕΛ και να είναι ξενερωμένοι, όταν υπάρχουν όλα αυτά. Δεν γίνεται να είναι ξενερωμένοι οι παίκτες σε μια πόλη σαν την Λάρισα, όπου όλοι ασχολούνται με την ομάδα. Με εμένα δεν γίνεται να είναι ξενερωμένοι. Τώρα είχαν το ρεπό και μπορεί να βγήκαν έξω με τους φίλους τους να ακούσουν τα παράπονα του κόσμου. Αυτό δεν είναι κακό. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Μπορεί να πάμε κάπου και να χάσουμε, αλλά να έχουμε πολεμήσει στο παιχνίδι. Όλοι παίζουν ποδόσφαιρο, παίζει κι ο αντίπαλος, αλλά τουλάχιστον να δείξουμε ότι προσπαθήσαμε».

-Τι να περιμένουμε από εσάς, αν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις σε ένα παιχνίδι δεν είναι οι σωστές;

«Είχα την τύχη να γίνω προπονητής σε ηλικία 31 ετών, σε μια ομάδα ιστορική, που μπορεί να μην έχει τον κόσμο της Λάρισας, αλλά έχει τα ίδια χρώματα. Εγώ είμαι ίδιος. Αν χρειαστεί να διαμαρτυρηθώ θα διαμαρτυρηθώ. Μπορεί να πιέσω καταστάσεις και διαιτητές, όπως όλοι το κάνουν αυτό, είναι τακτική. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και έχει εξελιχθεί, όμως ο κόσμος να περιμένει από εμένα αυτόν που ήξερε».

-Θα είχατε διαμαρτυρηθεί δηλαδή για τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι στιγμής;

«Πιστεύω ναι, ότι θα είχα διαμαρτυρηθεί έντονα, με βάση αυτά που είδα σε κάποια παιχνίδια με τους διαιτητές».

-Πιστεύετε ότι το ποδόσφαιρο παίζετε μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές, με βάση αυτά που έχουμε δει φέτος από τους διαιτητές;

«Εμένα η δουλειά μου, είναι για το ποδόσφαιρο που παίζεται μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές. Αλλά θα πρέπει να κοιτάω και τα υπόλοιπα γιατί όταν κάποιος πάει να μας βάλει τρικλοποδιά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στο ποδόσφαιρο, όλοι θέλουμε να πάρουμε το σφύριγμα. Ποιος είναι πιο ειλικρινής, αυτός που διαμαρτύρεται, ή αυτός που λέει να γίνει ξανά το παιχνίδι; Αφού το παιχνίδι δεν θα γίνει ξανά. Στο παιχνίδι με τον Τύρναβο, αν ήμουν στον πάγκο, θα απαιτούσα από τον τερματοφύλακα να μην διαμαρτύρεται, γιατί ήταν πέναλτι και κόκκινη και θα ήταν διαφορετικά τα πράματα. Οι προπονητές κάνουμε πολλά λάθη, όπως και οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες φάσεις που δεν μπορείς να πεις τίποτα. Πιστεύω ότι οι διαιτητές έχουν αδικήσει μόνοι τους τον εαυτό τους».

-Θα επηρεάσουν τα λάθη αυτά τον στόχο της;

«Νομίζω ότι αν η ΑΕΛ δεν πετύχει το στόχο της, δεν θα τον πετύχει από μόνη της. Μπορεί να μην έχει εύνοια, αλλά αυτήν η ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Μια μερίδα οπαδών έχει πρόβλημα με το ότι έχετε πει ότι είστε μέλος των Austrian Boys. Ισχύει;

«Εγώ είχα πει, όταν μου είχε γίνει πρόταση από την Νίκη Βόλου, πως όταν είσαι σε μια πόλη και έχεις πανηγυρίσει με την μία ομάδα δεν μπορείς να πας στην αντίπαλη πλευρά. Όπως άλλωστε είχα πει, ότι αν είχα πάει στην Νίκη Βόλου, δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Η μόνη ομάδα την οποία έχω στηρίξει και στηρίζω, είναι η Προοδευτική, διότι εκεί γεννήθηκα και εκεί έπαιξα ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, πήγα σε μια κοπή πίτας των οργανωμένων επειδή με κάλεσαν και αυτό έκανα και στις υπόλοιπες ομάδες που έχω πάει και θα πήγαινα και εδώ αν με καλούσαν οι οργανωμένοι. Όταν η ΑΕΛ, έπεσε στην Γ’ Εθνική, ήταν σε ένα παιχνίδι με την Προοδευτική, πριν περίπου 15 χρόνια και είχα απέναντι μου τον Μιχάλη Ζιώγα σαν προπονητή. Εγώ τότε είχα πει ότι ούτε στεναχωριέμαι, ούτε κλαίω για αυτό. Αν υπάρχει κάποιος που στεναχωριέται, είναι ο κόσμος της Λάρισας και θα ήθελα να έρθω να δουλέψω εδώ».