Βαθμολογία

Πληρώθηκε το ΔΝΤ

Ούτε... λεπτό δεν καθυστέρησε η πρώτη δόση των 310 εκατομμυρίων ευρώ, που όφειλε να δώσει η Ελλάδα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Χθες Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) εξόφλησε τη δόση, αλλά το δύσκολο είναι να ξεπληρωθούν οι επόμενες τρεις δόσεις έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, που είναι της τάξης των 1,27 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ που για τον Μάρτιο ανέρχονται συνολικά σε 1,58 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες ισοτιμίες) και ο ΟΔΔΗΧ έχει ήδη προχωρήσει στην προεργασία για την αποπληρωμή όλων των καταβολών.

Τρεις δόσεις έως τέλη Μαρτίου

Οι καταβολές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ υπολογίζονται βάσει του καλαθιού νομισμάτων που απαρτίζουν τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (CEDER) του Ταμείου και την παρούσα περίοδο η ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ (1,0972 η ισοτιμία) δεν ευνοεί τη χώρα μας.

Στις 13 Μαρτίου θα καταβάλει 348 εκατ. ευρώ, στις 16 Μαρτίου θα πληρώσει 581 εκατ. ευρώ και στις 20 Μαρτίου θα καταβάλει την τελευταία δόση ύψους 348 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στις 9 Απριλίου το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει ξανά δόση προς στο ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ.

Πηγή: thessalianews.gr