Βαθμολογία

Ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός

Την ήττα με 77-81 γνώρισε εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός για το TOP 16 της Ευρωλίγκα. Πολύ δυνατά μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός. Με πρώτο βιολί στην επίθεση τον Εστέμπαν Μπατίστα και πολλή καλή άμυνα, που εγκλώβισε τα ατού της Μπαρτσελόνα, οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτα όντας μπροστά στο σκορ, με 21-16. Αντιστρόφως ανάλογα ήταν τα πράγματα -στο παρκέ του ΟΑΚΑ- στη δεύτερη περίοδο. Οι "μπλαουγκράνα" βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, ενώ βρήκαν αρκετά εύκολα καλάθια. Ο Ναβάρο, αν και τραυματίας, πήρε κανονικά χρόνο συμμετοχής και οδήγησε την ομάδα του στο +10, με τη λήξη του ημιχρόνου (32-42). 

Στην επανάληψη, όπως ήταν λογικό, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πίεσαν στο όριο του φάουλ, κλείνοντας τους διαδρόμους προς το "ζωγραφιστό" για τους φιλοξενούμενους. Επιπλέον, η λύση στην επίθεση βρέθηκε στο πρόσωπο του Νίκου Παππά, με το τριφύλλι να μειώνει σε 47-49 στο 27'. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και άνοιξε και πάλι το προβάδισμα της, με το 52-57 να είναι το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός έκανε την τελική του αντεπίθεση, παίζοντας σκληρή άμυνα. Πλησίασε στο καλάθι (73-75 1:30 πριν το τέλος). Η ολική ανατροπή δεν έγινε με την κόρνα της λήξης ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 77-81, υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 14, Μπατίστα 16, Μπλουμς, Λαβάλ 4. 

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόλμαν 21, Χουέρτας 2, Αμρπίνες 9, Ναβάρο 17, Σατοράνσκι 7, Πλέις 15, Τόμας 2, Ολεσον, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8. 

Γιώργος Φακής