Βαθμολογία

Κριτική σε Εζίλ από Ζιλμπέρτο Σίλβα

«Ιδιαίτερα αργό» για το παιχνίδι που θέλει να παίξει η Άρσεναλ, χαρακτήρισε τον Μεσούτ Εζίλ, ο πρώην άσος των «κανονιέρηδων», Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως ο Γερμανός έχει την ποιότητα για να γίνει πιο καθοριστικός για τους Λονδρέζους.

Τη δική του άποψη για το μέχρι στιγμής πέρασμα του Μεσούτ Εζίλ από την Άρσεναλ εξέφρασε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος αστέρας ανέφερε πως ο 26χρονος έχει την ποιότητα να γίνει καθοριστικός στο παιχνίδι των «κανονιέρηδων», ωστόσο το γεγονός ότι είναι αργός, δυσκολεύει το εγχείρημά του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Μιλάμε για την Άρσεναλ και για το γεγονός ότι δεν ξοδεύει πολλά χρήματα για έναν παίκτη, ξεχνάμε όμως ότι το έκανε αυτό με τον Εζίλ παίρνοντας ένα ρίσκο.

«Είναι πάντα δύσκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί όταν έρχεται από την Ισπανία, πολλές φορές δεν γίνεται γρήγορα η προσαρμογή του. Μου αρέσει πραγματικά ως παίκτης αλλά μερικές φορές μέσα στο παιχνίδι δείχνει να είναι ιδιαίτερα αργός αν και διαθέτει την ποιότητα για να αλλάξει το παιχνίδι. Με την ποιότητά του μπορεί να γίνει πιο καθοριστικός για την Άρσεναλ»

«Τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ δεν είναι σε θέση να συναγωνιστεί τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι επειδή εκείνες ξοδεύουν χρήματα σε μεγάλα ονόματα και αυτό δεν είναι στην κουλτούρα της Άρσεναλ»

«Εάν δείτε την Τσέλσι, ξοδεύει πολλά χρήματα για έναν παίκτη, όπως για παράδειγμα ο Ντιέγκο Κόστα και εκείνος έχει προσαρμοστεί, πετυχαίνοντας πολλά γκολ. Αυτό δούλεψε για αυτούς, αλλά δεν είναι εύκολο να συμβεί και στην Άρσεναλ».