Βαθμολογία

«Έρχεται» ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης

«Ποδαρικό» στα νομοθετήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης θα κάνει ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος υπογράμμισε πως το «σύμφωνο συμβίωσης, που αφορά στην εξίσωση των δυο φύλων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ», τόνισε, εξ άλλου, πως «ο τύπος των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ' Τύπου θα καταργηθεί. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, διάσπαρτες σε όλη την χώρα, ώστε να μην έχουμε και τα πολύ δύσκολα προβλήματα μεταγωγών που εμφανίζονται τώρα, κάποιων κρατουμένων, στο Δομοκό».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής οφείλεται στις ελλείψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ταχύτητα στη Δικαιοσύνη. Οπωσδήποτε, όταν φτάνουμε στο 18μηνο, λόγω της ρύθμισης του Συντάγματος, οι προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι. Το θέμα εδώ είναι η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης. Όταν βέβαια οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί, οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί και η κατάθεση του καθενός θέλει ένα χρονικό διάστημα και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες δίκες, δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να αφήνει τα έργα της και να ασχολείται με μια υπόθεση». Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε πως σε ορισμένες περιπτώσεις η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη.