Βαθμολογία

Μπακογιάννης: «Η ομάδα έχει αλλάξει φιλοσοφία»

Το Αβέρωφ, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην 13η θέση της βαθμολογίας και παλεύει μαζί με άλλες ομάδες, για την παραμονή του στην κατηγορία. Τις τελευταίες αγωνιστικές, έχει καταφέρει να είναι 7 συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς ήττα, ενώ έχει δεχθεί μόλις 2 τέρματα.

Το athleticlarissa, επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, Βασίλη Μπακογιάννη, ο οποίος ανέφερε τα εξής σχετικά με την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για την παραμονή της: «Το ενδιαφέρον αυτήν την στιγμή στην Α’ Ερασιτεχνική, έχει μετατοπιστεί στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, όπου γίνεται πραγματική μάχη. Υπάρχει και ένα επιπλέον άγχος για τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνουν οι ομάδες του Νομού μας στην Γ’ Εθνική. Εμείς κάνουμε τεράστια προσπάθεια σαν ομάδα, ενώ τα παιδιά έχουν αλλάξει εντελώς νοοτροπία, κάτι που φαίνεται και μέσα στο γήπεδο με τα αποτελέσματα που παίρνουμε. Σίγουρα ήταν μια σημαντική νίκη αυτήν που πήραμε την προηγούμενη αγωνιστική, μέσα στην Γιάννουλη, μέσα σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και αυτήν μας δίνει την ψυχολογία για την συνέχεια».

Πόσοι βαθμοί υπολογίζετε πως θα χρειαστούν για μια άνετη παραμονή;

«Υπολογίζω πως χρειάζονται 40-41 βαθμοί, ώστε μια ομάδα να έχει μια άνετη παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε να τους συγκεντρώσουμε, ενώ κρυφός μας στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, γιατί πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο».

Ένα σχόλιο για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Χάλκη;

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλές και δυνατές ομάδες της κατηγορίας, με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται 3-4 χρόνια μαζί και έχουν κάνει ένα ομοιογενές σύνολο. Βέβαια, έχουμε το εξής παράδοξο. Με τις καλές ομάδες, πατάμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και αποδίδουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχουμε 2 παιχνίδια εντός έδρας στην συνέχεια και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε το πρώτο, κυρίως για λόγους ψυχολογίας. Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία και πιστεύω ότι στα τελευταία παιχνίδια, στεκόμαστε πολύ καλά αμυντικά».

Γιώργος Μητσιούλης