Βαθμολογία

Καμπάνια κατά της σχολικής βίας ο Αγροτικός Αστέρας

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε: «Με αφορμή την «Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού», η οποία έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου (την ερχόμενη Παρασκευή), η Π.Α.Ε. Αγροτικός Αστέρας ξεκινά από σήμερα καμπάνια κατά αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (schοoll bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση ψυχικού και σωματικού πόνου πάνω σε μαθητές από συμματητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Επειδή το πρόβλημα τίνει να πάρει διαστάσεις «μάστιγας» με θύματα μικρά παιδιά και ανήλικους - σύμφωνα με έρευνες ένας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικής βίας - ο Αγροτικός Αστέρας θα αφιερώσει όλη την εβδομάδα στην επικοινωνία με σχολεία και αρμόδιους φορείς, ώστε να συμβάλει στην ενήμερωσει για την ύπαρξη του φαινομένου και την ανάγκη για την καταπολέμηση του».