Βαθμολογία

Δώνης: «Να αφήσω έργο στην Αλ Χιλάλ»

Με στόχο να φτιάξει κάτι καλό για την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας και να δημιουργήσει πράγματα στην Αλ Χιλάλ, ο Γιώργος Δώνης μίλησε στο Onsports λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Σαουδική Αραβία – Τι είπε για τον Γιώργο Σαμαρά, την Εθνική ομάδα και τα επεισόδια στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στο Onsports:

-Πόσο μεγάλη ήταν για εσάς η απόφαση να εργαστεί σε μια τέτοια χώρα;

«Δεν είναι η δική μου απόφαση μεγάλη, αλλά για την ομάδα εκεί. Όπως γνωρίζουμε, κανένας Έλληνας προπονητής δεν έχει διακριθεί σε υψηλό επίπεδο εκτός της χώρας μας, σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα. Ήταν λοιπόν μια μεγάλη απόφαση για την ομάδα, η οποία έχει τα χρήματα, έχει τις λύσεις και μπορεί να κάνει μια πολύ μεγάλη επιλογή τόσο στη θέση του προπονητή όσο και σε επίπεδο παικτών. Εγώ θέλω να είμαι ρεαλιστής και να κοιτάζω την πραγματικότητα, για αυτό και αναφέρω πως η δική μου απόφαση ήταν πολύ πιο εύκολη από αυτή των ανθρώπων της ομάδας».

-Είχατε αποφασίσει να συνεχίσετε στο εξωτερικό μετά τον ΑΠΟΕΛ;

«Για την Ελλάδα ήταν προαποφασισμένο για εμένα, πως δεν πρόκειται να επιστρέψω για τον επόμενο χρόνο. Μετά τον ΑΠΟΕΛ είχα πάρει αυτή την απόφαση και ήθελα να συνεχίσω στο εξωτερικό».

-Με τι στόχο πάτε στη Σαουδική Αραβία;

«Ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του στόχους και τις φιλοδοξίες. Εγώ αυτό που θέλω πηγαίνοντας εκεί είναι να παράγω έργο, να φτιάξω κάτι καλό για την ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι πράγματα που τα βρίσκουμε στον δρόμο μας, δουλεύοντας πάνω σε αυτό που κάνουμε καθημερινά».

-Έχετε ενημερωθεί για την κατάσταση της ομάδας, τους επόμενους αντιπάλους;

«Η επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας υπάρχει εδώ και μια εβδομάδα. Πήγα στο Ριάντ ήδη μια φορά, με τους συνεργάτες μου έχουμε δει τα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας και γνωρίζουμε τους στόχους τόσο στο ασιατικό Champions League, όσο και στο Κύπελλο. Το να πάρουμε πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο γιατί ήδη έχουμε μείνει δέκα βαθμούς πίσω».

-Στην Αλ Χιλάλ θα βρείτε και τον Γιώργο Σαμαρά. Πιστεύετε ότι θα βοηθήσει η παρουσία του σε πολλούς τομείς;

«Φυσικά ποντάρω πολλά στον Γιώργο. Για εμένα ο στόχος με τον Γιώργο είναι διπλός. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα και μεγάλη καριέρα, οπότε στόχος δικός μου είναι να βρίσκεται σε πολύ κατάσταση για να βοηθήσει την ομάδα μας, αλλά και για να είναι χρήσιμος στην Εθνική ομάδα».

-Για την κατάσταση στη χώρα μας, τι γνώμη έχετε; Βοηθούν αυτά τα μέτρα που προσπαθεί να πάρει η πολιτεία μετά τα τελευταία γεγονότα;

«Τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Το θέμα είναι το κατά πόσο εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα. Αν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν κυριαρχήσει ο φόβος, δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Δύσκολα θα αλλάξει η νοοτροπία μας. Πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα, δυστυχώς να την πληρώσουν οι ομάδες, διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτα. Αν έχουμε την εντύπωση πως θα υπάρξουν παράγοντες που θα ενδιαφερθούν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι για το καλό των ομάδων τους, είμαστε γελασμένοι».