Βαθμολογία

«Σαν να κόβεις στους Έλληνες το οξυγόνο»

Ο Βίκτορ Βιτόλο, με πενταετή εμπειρία στην Ελλάδα, μίλησε στην ισπανική El Confidential για την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος και τις… παρενέργειές της.

Δεν ξέρει αν η απόφαση αναστολής της αγωνιστικής δράσης στη Super League θα έχει αποτελέσματα για την πάταξη της βίας, αλλά ο Βίκτορ Βιτόλο δηλώνει στην ισπανική El Confidential μετά βεβαιότητας πως δεν θα κάνει καλό στην ψυχολογία των Ελλήνων φιλάθλων.

«Μπορεί να είναι μια μορφή τιμωρίας. Να δώσουν ένα μάθημα. Όμως προσωπικά πιστεύω πως όταν αρχίσει ξανά το ποδόσφαιρο θα είναι μια από τα ίδια, γιατί ορισμένοι οπαδοί δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά», τόνισε ο άλλοτε μεσοαμυντικός των ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκού, που πλέον παίζει στην Τενερίφη.

«Η απόφαση αυτή είναι σαν να αφήνεις τους Έλληνες χωρίς οξυγόνο. Στην Ελλάδα έχουν διαφορετική νοοτροπία, όλοι υποστηρίζουν κάποια ομάδα και αυτό τους δίνει χαρά. Το ποδόσφαιρο για τους ανθρώπους είναι κάτι παραπάνω από θρησκεία. Υπάρχει πραγματικός φανατισμός. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω ζήσει κάτι σαν κι αυτό που έζησα στην Ελλάδα. Είναι μοναδικό. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, ο κόσμος σε κάνει είδωλο και σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ σημαντικός. Όταν τα πράγματα όμως δεν πάνε καλά, υπάρχει μεγάλη πίεση και τα πράγματα μπορεί να γίνουν άσχημα. Ευτυχώς για μένα πάντα ήταν καλά», δήλωσε ο 31χρονος άσος.