Βαθμολογία

Επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έστειλε την κάτωθι επιστολή προς τον Εισαγγελέα Πλημελλειοδικών και τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της 22ας Φεβρουαρίου 2015 προκλήθηκαν επεισόδια στις κερκίδες του Σταδίου Αλκαζάρ κατόπιν των εσφαλμένων υποδείξεων του διαιτητή και του επόπτη της αναμέτρησης, οι οποίες δεν έβλαψαν  επ’ ουδενί ανθρώπους που συνόδευαν την  αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου.

Βέβαια η παρουσία των ανθρώπων που συνόδευαν την αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου κρίθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ εξ αρχής ως γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει επεισόδια καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής 22/2/2015, φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου προέβη σε απόπειρα εμπρησμού του καταστήματος επισήμων αθλητικών ειδών (μπουτίκ) της ΑΕΛ επί της οδού Μανωλάκη 9-11 στη Λάρισα. Συγκεκριμένα ο δράστης αφού έσπασε τζάμι της μπουτίκ, έρριψε εντός αυτής βόμβα «μολότωφ» με σκοπό να κάψει ολοσχερώς το κατάστημα.

Το ανωτέρω γεγονός ως είναι φυσικό δυναμίτισε το κλίμα του επερχόμενου αγώνα και η ΠΑΕ ΑΕΛ εγκαίρως με έγγραφό της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, το οποίο και σας επισυνάπτουμε) ζήτησε από αυτή να μεριμνήσει ώστε να μην προσέλθουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου για να μη σημειωθούν επεισόδια από το ήδη βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της απόπειρας εμπρησμού.

Ο συνδυασμός του γεγονότος της απόπειρας εμπρησμού και των διαιτητικών αποφάσεων πυροδότησε αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Η τάξη αποκαταστάθηκε  χάριν στις προσπάθειες των παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι οποίοι μερίμνησαν ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας και να ολοκληρωθεί κανονικά.

Πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά από αυτό ουδείς εκ των παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΛ, προέβη σε κάποια παράνομη ενέργεια από αυτά που δήθεν μαρτυρά, ο απών από την αναμέτρηση Δήμαρχος Βόλου εναντίον διαιτητών, παρατηρητών ή φιλοξενούμενων..

Κατόπιν τούτων, όπως είναι αυτονόητο, ο Δήμαρχος Βόλου χωρίς καμία προσωπική παρουσία στο χώρο του Σταδίου Αλκαζάρ επικαλείται σε επιστολή γεγονότα που δεν συνέβησαν, συκοφαντώντας παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΛ. Η μόνη ζημιωθείσα από τα όσα συνέβησαν και λόγω της απραξίας των αστυνομικών αρχών είναι η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία υπέστη οικονομική ζημία. Η ΠΑΕ ΑΕΛ κατόπιν τούτου επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της κατά του Δημάρχου Βόλου, ώστε να λογοδοτήσει για τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και των παραγόντων της.

ΠΑΕ ΑΕΛ