Βαθμολογία

Μειώθηκε η τιμωρία του Μάτιτς

Η έφεση της Τσέλσι έπιασε τόπο, αλλά δεν πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου τις απαιτήσεις της. Η ανεξάρτητη επιτροπή της FA αποφάσισε να μειώσει την τιμωρία του Νεμάνια Μάτιτς από τα τρία στα δύο παιχνίδια, αποδεχόμενη πως προκλήθηκε αλλά χωρίς να δικαιολογεί την αντίδρασή του. Δυσαρέσκεια επικρατεί στους «μπλε».

Έτσι ο Σέρβος μέσος θα χάσει τον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και το εκτός έδρας ματς απέναντι στην Γουέστ Χαμ για το πρωτάθλημα, αφού η τιμωρία του τίθεται σε ισχύ αμέσως.

Όσον αφορά την απόφαση, από επίσημα χείλη της FA αναφέρθηκε: «Η βίαιη αντίδραση του κυρίου Μάτιτς στο μαρκάρισμα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τις μετέπειτα ενέργειές του. Ωστόσο τα μέλη της Επιτοπής αποδέχθηκαν την μείωση δεδομένης της δύναμης που χρησιμοποίησε ο κύριος Μάτιτς και το επίπεδο της επαφής που έκανε με τον κύριο Μπαρνς της Μπέρνλι. Έχοντας αυτά κατά νου αποφανθήκαμε πως το μέγεθος της πρώτης τιμωρίας ήταν σαφώς υπερβολική και ως εκ τούτου αποφασίσαμε τη μείωσή της στα δύο παιχνίδια». Από την πλευρά της Τσέλσι, ωστόσο, δεν επικρατεί ικανοποίηση από την απόφαση αυτή, με δεδομένη την επιθυμία της για «σβήσιμο» της κόκκινης.