Βαθμολογία

Προς Νοέμβριο το Μουντιάλ του 2022!

Η ομάδα εργασίας για το καλεντάρι της FIFA πρότεινε να διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου της συγκεκριμένης χρονιάς.

Ξεχάστε τα… καλοκαιρινά Μουντιάλ. Όλα δείχνουν πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα, προκειμένου να αποφευχθούν οι υψηλότατες θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί το καλοκαίρι και καθιστούν ανθυγιεινή την ποδοσφαιρική δράση στη χώρα.

Μετά από ανάλυση των δεδομένων για έξι μήνες, η ομάδα εργασίας της FIFA για τον καταρτισμό του ποδοσφαιρικού καλενταριού για την περίοδο 2018-2024 πρότεινε πως η προτιμότερη περίοδος για τη διεξαγωγή της μεθεπόμενης διοργάνωσης είναι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Η πρόταση αυτή φέρεται να έχει την πλήρη στήριξη των έξι συνομοσπονδιών (ανάμεσά τους και της UEFA), αλλά θα πρέπει να συζητηθεί από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA που θα συνέλθει στη Ζυρίχη στις 19 και 20 Μαρτίου.

Η ομάδα εργασίας προτείνει επίσης να μειωθούν οι μέρες διάρκειας της διοργάνωσης, ενώ συζητείται ακόμη το ενδεχόμενο να γίνει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2021 σε άλλη χώρα της Ασίας, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να μεταφερθεί στο Κατάρ για το Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2021, αποτελώντας κάτι σαν test event εν όψει Μουντιάλ.

Στις συζητήσεις για την εύρεση της καλύτερης δυνατής χρονικής «τοποθέτησης» του Μουντιάλ συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, των κατά τόπους ομοσπονδιών, των λιγκών, των συλλόγων, αλλά και της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όπως επίσης οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, μέχρι και ειδικοί γιατροί της FIFA.

Μένει, πλέον, να φανεί-εφόσον επικυρωθεί ότι το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ-πώς θα τροποποιηθεί το καλεντάρι και πώς και πότε θα διακοπούν τα εθνικά πρωταθλήματα και οι διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις τότε.