Βαθμολογία

Μέτρα ναι, διακοπή όχι…

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη της βίας, αλλά όχι διακοπή του πρωταθλήματος αποφασίζει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Έκτακτη σύσκεψη με τους ποδοσφαιρικούς φορείς εν όψει.

Όσα έγιναν την Κυριακή στη Λεωφόρο, αλλά και όσα γίνονται εδώ και χρόνια στα ελληνικά γήπεδα, έχουν προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό στην κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, που από την πρώτη στιγμή είχε θέσει προτεραιότητά του την πάταξη της βίας, έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του.

Παρά τις φήμες περί απόφασης ακόμη και για άμεση διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, κάτι τέτοιο δεν είναι στην παρούσα φάση στην ατζέντα του. Πάντως προτίθεται να ανακοινώσει νέα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας απαιτώντας την τήρησή τους από όλους και σε περίπτωση που δεν δει… συμμόρφωση, θα φτάσει και στο έσχατο σημείο της διακοπής της αγωνιστικής δράσης.

Για την ώρα, πάντως, θα καλέσει σε σύσκεψη τους ποδοσφαιρικούς φορείς (μετά τις ξεχωριστές επαφές που είχε τις προηγούμενες μέρες με διοικητικούς ηγέτες των μεγάλων ομάδων, της Super League και της ΕΠΟ) για την αντιμετώπιση της βίας και θα περάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ανοχή της κυβέρνησης τελείωσε.