Βαθμολογία

Στον «πάγο» ο τουρισμός

Ανησυχητική είναι η ανάσχεση των κρατήσεων για την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα. Όπως λέει στο newpost ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σπύρος Γκίνης, από την ημέρα των εκλογών μέχρι και σήμερα, το ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει σχεδόν «παγώσει».

«Οι κρατήσεις είχαν από την αρχή του χειμώνα έναν πολύ καλό ρυθμό, ο οποίος από την ημέρα των εκλογών μέχρι και σήμερα έχει επιβραδυνθεί ανησυχητικά. Ακόμα δεν μπορούμε να μιλάμε για "ζημιά", αν όμως συνεχιστεί αυτό το "μούδιασμα" για περισσότερο από δύο βδομάδες ακόμα, θα είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση». Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας είναι που προκαλεί αυτήν την διστακτικότητα των επισκεπτών από το εξωτερικό.

Η συμφωνία της Παρασκευής έδωσε μια πρώτη ανακούφιση στους επαγγελματίες του τουρισμού, που πιστεύουν ότι τώρα το κλίμα θα αντιστραφεί, ζητούν όμως να δοθεί σύντομα η μόνιμη λύση για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

«Αν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο πάψει η Ελλάδα να βρίσκεται στο προσκήνιο με αυτόν τον τρόπο που βρίσκεται σήμερα, θα μπορέσουμε να υπερκαλύψουμε τις απώλειες και να ξεπεράσουμε, ίσως και τα περσινά επίπεδα αφίξεων», λέει ο κ. Γκίνης.