Βαθμολογία

Πληροφορίες για συμφωνία στο Eurogroup

Συμφωνία επί κειμένου φαίνεται πως επιτεύχθηκε στο Eurogroup, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η μορφή της συμφωνίας και εάν θα είναι οριστική, ή θα χρειαστεί να οριστικοποιηθούν στη συνέχεια κάποιες λεπτομέρειες.

Το Reuters, κάνει λόγο για συμφωνία σε κοινό προσχέδιο με την Ελλάδα. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αναφέρουν ότι αυτό θα αποτελέσει την βάση συμφωνίας για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι απομένει η υπογραφή του προσχεδίου από τους 19 υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο οι 19 υπουργοί Οικονομικών στοχεύουν σε συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα αποσαφηνίζει ορισμένους τομείς που αφορούν την παράταση της δανειακής σύμβασης και το πέρασμα στη συνέχεια σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ