Βαθμολογία

Έδεσαν 97χρονη και το γιο της, για να τους ληστέψουν

Χρησιμοποιώντας μια σκάλα εργασιών και μια εργαλειοθήκη δύο ληστές, προσποιούμενοι τους τεχνικούς, μπήκαν στο σπίτι υπερήλικης γυναίκας και του 61χρονου γιου της στη Θεσσαλονίκη και, αφού τους χτύπησαν, τους άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, προκειμένου να προσεγγίσουν τα θύματά τους και να παραπλανήσουν τους περίοικους και τις Αρχές».

Με βάση τα ευρήματα και την εξέταση εικόνων από βίντεο, οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως δράστες δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 41 ετών, οι οποίοι κρατούνται δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία και βαριά σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, οι δράστες, το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, όπου διέμεναν η 97χρονη με τον 61χρονο γιο της και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και απροσδιόριστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Για να μην κινήσουν τις υποψίες τόσο των θυμάτων όσο και των περίοικων, παρίσταναν τους εργάτες συνεργείου επισκευών - εργασιών και για λόγους αληθοφάνειας, έφεραν μαζί τους σκάλα εργασιών και εργαλειοθήκη.

Τα θύματα βρέθηκαν αργότερα την ίδια ημέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος από συγγενικό τους πρόσωπο, δεμένοι και τραυματισμένοι σε κεφάλι και σώμα, ενώ νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της πόλης.

Κατά τις έρευνες το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που διατηρεί ένας εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά χάπια, αδικήματα για τα οποία και συνελήφθησαν. Επιπλέον, βρέθηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν κατά την εισβολή τους στο διαμέρισμα.

Ο 32χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για εκβίαση, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ