Βαθμολογία

Στα «κάγκελα» οι κτηνοτρόφοι

Οι εξισωτικές αποζημιώσεις προς τον αγροτικό κόσμο εξαγγέλθηκαν στη φιλοσοφία της... εξίσωσης. Οι φτωχοί ορεσίβιοι με τα μικρά κομμάτια γης, θα έπαιρναν μια επιδότηση για να πλησιάσουν τους «καμπίσιους» με τα μεγάλα εύφορα κτήματα.

Δεν είχαν, όμως, υπολογίσει, στις ευρωπαϊκές οδηγίες που για κάθε αγροτική επιδότηση βάζουν συντελεστή ανάλογο με στρέμματα που κατέχει κάθε δικαιούχος. Αυτό, από μόνο του, αναιρεί την φιλοσοφία της «εξίσωσης».

Και φάνηκε στην πράξη.

«Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι έλαβαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ποσά που δεν ξεπερνούσαν... τα 50 ευρώ. Εκατοντάδες έλαβαν 3 και 4 ευρώ, ως διετή επιδότηση»! Αυτό λέει  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης.

Και επισημαίνει ότι η «κοροϊδία» -όπως την χαρακτηρίζει-της εξισωτικής αποζημίωσης, ήρθε στη χειρότερη περίοδο με τα προβλήματα του κλάδου να είναι τεράστια.

«Έχουμε ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον νέο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για να του θέσουμε όλα τα προβλήματα. Αναγνωρίζουμε ότι για την κυβέρνηση είναι ακόμα αρχή, έχουμε υπομονή, δεν είναι, όμως, απεριόριστη», λέει.

Πηγή: newpost.gr