Βαθμολογία

«Ανάσα» για το Αβέρωφ

Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας ήταν η νίκη που πήρε το Αβέρωφ απέναντι στην Αστραπή Νέας Πολιτείας με σκορ 2-1.

Της Βάσως Γκατζούλη

Το ματς ανάμεσα στο Αβέρωφ και τη Νέα Πολιτεία ήταν πολύ δυνατό, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση, μόνο στο 45’ όταν ο Ταρταμπούκας έβγαλε στον Ντούγκο από δεξιά, αυτός πλάσαρε απέκρουσε ο Κιόρογλου ασταθώς και ο ίδιος παίκτης πήρε άλλες δύο φορές το ριμπάουντ έκανε το σουτ και τελικά απέκρουσε ο Κιόρογλου. Στο επόμενο λεπτό και στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ντούγκος από δεξιά πήρε την σέντρα από τον Τσιαντούλη και έκανε το σουτ και το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν περισσότερο οι γηπεδούχοι όμως ανέβασαν στροφές και οι φιλοξενούμενοι. Στο 58’ ο Τσιρβούλης έδωσε κάθετη πάσα στον Ταρταμπούκα και αυτός από πλάγια θέση έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 63’ ο Σουλτούκης έκανε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι πήρε τη μπάλα ο Αρσένης και το σουτ που επιχείρησε πάνω στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 69’ καλοχτυπημένο κόρνερ από τον Ντούγκο, στο δεύτερο δοκάρι πήρε ο Ταρταμπούκας έκανε το σουτ η μπάλα πήρε ύψος, έφτασε στον Χατζή και αυτός την έστειλε με κεφαλιά άουτ.

Στο 70’ καλό σουτ του Κυριάκου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Παζιάνας, στο 82’ Ελευθέρογλου και Ταρταμπούκας έκαναν το ένα – δύο με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή, αυτός έσπασε στον Σαπάκο και το σουτ που έκανε πήγε άουτ.

Στο 89’ εκτέλεσε κόρνερ ο Τσινούδης, πήρε ο Γιώργος Χατζής και με το σουτ του έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο παίκτης μετά το τέλος του αγώνα αφιέρωσε το γκολ στον φροντιστή της ομάδας κ. Θωμά Γιαννόπουλο.

Αβέρωφ Λάρισας (Βασίλης Μπακογιάννης): Παζιάνας, Μηνάς, Χατζής, Τσιρβούλης, Ελευθέρογλου Γ. (87’ Σαπάκος), Κλεισιάρης, Ντούγκος, Καφφές (9’ Κολοβός), Γουργιώτης, Τσιαντούλης (65’ Τσινούδης), Ταρταμπούκας.

Αστραπή Ν. Πολιτείας (Γιάννης Τσακμακίδης): Κιόρογλου, Γαρουφαλλιάς, Καψιώχας, Παπαμάνος, Ψωμολιάς, Φλώρος, Καλτσάς, Αρσένης (84’ Μούτσα), Σουλτούκης, Κυριάκος, Αποστόλου.

Διαιτητική τριπλέτα: Χήτος Ν., Διαμάντης Χ., Νίκζας Α.