Βαθμολογία

Έ(Χ)ασε και άλλη ευκαιρία η ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ των μεγάλων απαιτήσεων και με ένα πραγματικά μεγάλο μπάτζετ, δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τον Πιερικό στην Κατερίνη που αν και αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία (0-0).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Χρήστος Γκατζούλης

Από την άλλη η ΑΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου γι’ ακόμη μία φορά, πολλά λάθη, αδικαιολόγητος εκνευρισμός και μια εικόνα που σίγουρα προβλημάτισε και απογοήτευσε τον κόσμο. Σίγουρα με μια τέτοια εικόνα δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες βλέψεις για το μέλλον…

Ο Πιερικός από το 68’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπουζούκης, ούτε όμως αυτό δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΛ. Απογοήτευση για την AEΛ με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Δυναμική παρουσία οι φίλαθλοι της ΑΕΛ

Περίπου 150 φίλαθλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν στο γήπεδο της Κατερίνης και δώσανε δυναμική παρουσία κερδίζοντας την μάχη της εξέδρας. Παρά το τσουχτερό κρύο φώναζαν συνέχεια και εμψύχωναν τους παίκτες της ΑΕΛ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Πως αγωνίστηκε η ΑΕΛ

Κάτω από τα δοκάρια ο Αποστολίδης, στο κέντρο της άμυνας οι Σαρακατσάνος – Μελισσάς, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, δεξιά ο Καρανίκας. Στον άξονα οι Νεμπεγλέρας – Πινδώνης με τον Περίκο μπροστά τους, ο Γιάντσης δεξιά, ο Ενγκεσάν αριστερά και ο Μπόγιοβιτς στην κορυφή.

Παθητικό ρόλο ο Πιερικός, λίγα πράγματα η ΑΕΛ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός αμυνόταν με διπλή άμυνα ζώνης προσπαθώντας να σταματήσει τις προσπάθειες της ΑΕΛ. Από την άλλη το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα προσπάθησε με τους Περίκο, Γιάντση, Ενγκεσάν και Μπόγιοβιτς να ολοκληρώσει επιθέσεις χωρίς όμως να τα καταφέρει με επιτυχία. Η κατοχή της μπάλας και η πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν για την ΑΕΛ στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ως εκεί.

Ανέβασε στροφές η ΑΕΛ στην επανάληψη

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέβασε στροφές, έκανε μεγαλύτερη προσπάθεια για το γκολ και γενικά πίεσε ασφυκτικά τον Πιερικό που το μόνο που έκανε ήταν να έχει παθητικό ρόλο χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Το φιλμ του αγώνα

11’ Ο Γιάντσης μέσα από την περιοχή από πλάγια δεξιά έκανε μια παράλληλη μπαλιά από πλεονεκτική θέση, την τελευταία στιγμή έδιωξαν οι αμυντικοί του Πιερικού.

15’ Σέντρα από τα δεξιά ο Καρανίκας, κεφαλιά ο Ενγκεσάν μέσα στην περιοχή, η μπάλα στα χέρια του Παπατολίκα.

31’ Ο Γιάντσης έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

55’ Ο Κουρτεσιώτης έκανε τη σέντρα, ο Μπόγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

66’ Δυνατό σουτ από τον Πίντο, αιφνιδιάζεται ο Παπατολίκας, ο οποίος παραχωρεί κόρνερ.

Πιερικός (Θωμάς Γράφας): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς (61’ Παλιάτσιος), Γιαννούλης (88’ Μπαστάνης), Μπαξεβάνος, Τσιάρας, Μπουζούκης, Μυστακίδης (93’ Γιαννόπουλος), Ντόσης, Σταμάτης.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Μελισσάς, Κουρτεσιώτης, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Περίκο (73’ Σερτζίνιο), Γιάντσης (56’ Παμλίδης), Ενγκεσάν (46’ Πίντο), Μπόγιοβιτς.

Διαιτητική τριπλέτα: Τεβεκέλης, Κατσικογιάννης, Κωτούλας.