Βαθμολογία

Πήρε την πρόκριση στο δεύτερο ο Αμπελωνιακός

Νίκη με σκορ 0-2 πήρε ο Αμπελωνιακός, μέσα στην έδρα του Ηρακλής Χάλκης και σφράγισε έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών του Νομού μας. Αν και οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος, χάνοντας μάλιστα κάποιες μοναδικές ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και βασιζόμενοι στην εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών τους κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουν έτσι το ταξίδι τους στην διοργάνωση.

Στο πρώτο μέρος, αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας περισσότερο αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά. Στην συνέχεια, το σύνολο του Νίκου Ανδρέου, έβγαλε κάποιες επιθέσεις, προσπαθώντας να γίνει απειλητικό προς την εστία του τερματοφύλακα του Αμπελωνιακού, Γκικούδη.

Συγκεκριμένα, στο 33ο λεπτό, ο Χρήστος Βογιατζής επιχείρησε ένα σουτ, με τον Γκικούδη να αποκρούει με την άκρη των δαχτύλων του την μπάλα σε κόρνερ. Στο 36’ είχε και ο Αμπελωνιακός μια καλή στιγμή, όταν ο Περήφανος δοκίμασε από δεξιά ένα σουτ, αλλά οι αμυντικοί της Χάλκης έδιωξαν την μπάλα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζατζάκης, βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 43’ ο ίδιος παίκτης έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από πάσα του Πρίφτη, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γκικούδη αλλά και πάλι την έστειλε άουτ. Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε με τις δύο ομάδες να παν στα αποδυτήρια, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αμπελωνιακός έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή, όταν στα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Παλάσκας με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μιας και αυτή κόντραρε στο σώμα του Χρήστου Βογιατζή και απομακρύνθηκε. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παλάσκας και πάλι, δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια αριστερά, όμως ο Κωνστάντος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, αφού κατάφερε να μαζέψει την μπάλα. Στο 65’ ο Αμπελωνιακός, είχε ακόμα μια διπλή ευκαιρία, όταν ο Γρηγορίου αρχικά δοκίμασε ένα σουτ, η μπάλα κάπου βρήκε και απομακρύνθηκε και στην επαναφορά ήρθε η σειρά του Μπίκου να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά αυτήν την φορά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 73’ για τον Αμπελωνιακό, μετά από μια περίεργη φάση. Συγκεκριμένα, ο Κουρούμαλος έκανε μια μπαλιά στην περιοχή της Χάλκης, με την μπάλα αρχικά να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ποδοσφαιριστές τόσο των γηπεδούχων, όσο και των φιλοξενούμενων να προσπαθούν να κερδίσουν την κατοχή. Ο Γρηγορίου τελικά ήταν ο κερδισμένος, που με κεφαλιά κατάφερε να την σπρώξει στην εστία του Κωνστάντου και να κάνει το 0-1. Στο 86ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σφραγίσουν την νίκη-πρόκριση και με ένα δεύτερο τέρμα, με τον σκόρερ του προηγούμενου τέρματος, αυτήν την φορά να μετατρέπεται σε δημιουργό. Συγκεκριμένα ο Γρηγορίου, έκανε την σέντρα και ο Παλάσκας με κεφαλιά στην περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 0-2, που έδωσε την νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην ομάδα του.

Ηρακλής Χάλκης(Νίκος Ανδρέου): Κωνστάντος, Τσίρκας(83’ Γούπος), Γουργιώτης Πρίφτης, Αλμυρούλης, Κουσιώρας Ν., Βογιατζής Σ.(72’ Κοττάκος), Βογιατζής Χρ., Τζατζάκης, Παπαδημητρίου, Κουσιώρας Κ.(83’ Σταμάτης).

Αμπελωνιακός(Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Γκόλτσιος, Τζιαρτζιάνης, Περήφανος, Γρηγορίου, Χατζούλης, Παλάσκας, Μπίκος, Κακαβίτσης(90’ Βούκιας), Πατρίκος(83’ Νικολακούλης), Κουρούμαλος.

Διαιτητής: Βλιώρας Βοηθοί: Αναστασίου, Τσαπράζης. 

Γιώργος Μητσιούλης