Βαθμολογία

Σ/Τ για το 9ο Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά Τζούντο

Το Σάββατο 14/2/2015 στο Κλειστό γυμναστήριο Πλατυκάμπου

Κώστας Αγοραστός: «Ενώνουμε δυνάμεις κερδίζουμε σε αγώνες»


Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν το 9ο Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά Τζούντο το Σάββατο 14/2/2015 στις 11 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πλατυκάμπου και να στηρίξουν τις προσπάθειες των μικρών αθλητών, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξη τύπου σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το τουρνουά διεξάγεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Κιλελέρ, την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και την ακαδημία πάλης Όγχηστος, στη μνήμη του αθλητή Θανάση Ζαχαρούλη.

O αγώνας, που είναι μια πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου, γίνεται με στόχο την ανάπτυξη και την προβολή του αθλήματος του Τζούντο και αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 250 αθλητές από διάφορες πόλεις της χώρας όπως, Λειβαδιά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη, Κιλκίς, και τη Θεσσαλονίκη. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί στις 11, η τελετή έναρξης προγραμματίζεται στις 12:30 μ.μ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας είναι γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στον Πλατύκαμπο, στην Π.Ε. της Λάρισας εδώ στην Θεσσαλία. Στις 14 Φεβρουαρίου 20 σωματεία, 250 αθλητές, θα βρίσκονται εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και για τον Πλατύκαμπο που πλέον τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Τζούντο είναι θεσμός στην περιοχή μας. Θα θελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του τζούντο. Όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους συλλόγους που θα παραβρίσκονται και θα αγωνιστούν και τους χορηγούς. Θα θελα να κάνω έκκληση σε όλους τους Θεσσαλούς να είναι εκεί και αυτοί που ασχολούνται με το τζούντο, αλλά και αυτοί που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, διότι πλάθει ισχυρούς χαρακτήρες, έτοιμους να αντιπαλεύουν την δύσκολη πραγματικότητα, γιατί όπως σε κάθε άθλημα έτσι και στη ζωή πρέπει να ξέρεις να πέφτεις και να σηκώνεσαι και αυτό είναι χαρακτηριστικό των αθλημάτων».

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής κεντρικής Ελλάδος τζούντο και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας κ. Μάρκος Σγάντζος τόνισε: «Χαιρετίζουμε την μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται κάθε χρονιά στον Πλατύκαμπο εδώ και 9 χρόνια. Κάτι που γίνεται πλέον θεσμός. Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν ένα καλό και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, ότι αφορούν παιδιά από 8 έως 14 χρονών. Σε εκείνη την ηλικία όπου ακόμα δεν έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ο ισχυρός ανταγωνιστικός αθλητισμός και έτσι γίνεται ένα παιχνίδι, μια χαρά, μια προσπάθεια, τα παιδιά συμμετέχουν. Την πολύ σπουδαία προσπάθεια που έχει γίνει την στηρίζουμε όσο μπορούμε και η Ομοσπονδία, η Περιφέρεια και ο Δήμος. Είναι μια προσπάθεια, η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια της Θεσσαλίας, έρχονται πλέον αθλητές από όλη την Ελλάδα. Το σημαντικό είναι ότι δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στα παιδιά να μάθουν το άθλημα αυτό. Είναι ίσως η μεγαλύτερη στήριξη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον οποίο εμείς υπηρετούμε με πολύ μεγάλο κόπο.

Ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Χατζούλης συμπλήρωσε: «Ξεκινάμε και εμείς μια προσπάθεια για πρώτη φορά, ως νέα Δημοτική Αρχή να στηρίξουμε τον θεσμό πλέον, του 9ου Πανελλήνιου Τουρνουά Τζούντο Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, που γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο του Πλατύκαμπου, όχι μόνο το προσφέρουμε ως Δήμος Κιλελέρ, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τον Σύλλογο που ο κύριος Χονδρονάσιος με πολύ αγάπη και μεγάλη συμμετοχή αθλητών από τον Δήμο Κιλελέρ αλλά και από την Λάρισα, προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και έχει την δυνατότητα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο να γίνεται στον Πλατύκαμπο μαζί με την σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιθυμούμε το πρωτάθλημα αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να εκφράζεται η νέα γενιά μέσα από το «ευ αγωνίζεσθε». Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια, που αν δεν είχαμε την βοήθεια της, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διοργάνωση αυτή».

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πάλης Κατερίνα Πιτσιάβα σημείωσε τα εξής: «Σας προσκαλούμε στο Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο που θα λάβει μέρος στον Πλατύκαμπο. Η διοργάνωση αυτή, δίνει την ευκαιρία και σε παιδιά μικρότερων ηλικιών, ακόμα και αρχάριους να γνωρίσουν το άθλημα και να συμμετέχουν. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φορείς για την βοήθεια και την στήριξη τους που με αυτή, καταφέρνουμε να κάνουμε πραγματικότητα την εκδήλωση για 9η συνεχή χρονιά».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ακόμα ο προπονητής του συλλόγου κ. Χάρης Χονδρονάσιος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

- 09: 30 π.μ. Προσέλευση αθλητών – Παραλαβή διαπιστεύσεων
- 09: 30 -10: 00 π.μ. Έλεγχος σωματικού βάρους – Παραλαβή αναμνηστικών
- 10: 00 -10: 30 π.μ. Προθέρμανση αθλητών κατ. Juniors
- 10: 30 -12: 30 μ.μ. Αγώνες αθλητών κατ. Juniors
- 12: 30 -13: 00 μ.μ. Παρέλαση ομάδων - Τελετή Έναρξης
- 13: 00 -13: 30 μ.μ. Απονομές Αγώνων κατ. Juniors
- 13: 30 -15: 30 μ.μ. Αγώνες κατ. Παίδων – Κορασίδων
- 15: 30 -16: 00 μ.μ. Απονομές Αγώνων κατ. Παίδων – Κορασίδων