Βαθμολογία

Ο Βελέντζας στους νέους του Απόλλωνα

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον μέχρι σήμερα προπονητή της ομάδας Νέων Κ-19, Δημήτρη Ρούσσο και την πρόσληψη στη θέση του, του Λευτέρη Βελέντζα. Η ΠΑΕ εύχεται στον Δημήτρη Ρούσσο καλή συνέχεια στην προπονητική καριέρα του.

Ο Λευτέρης Βελέντζας είναι γεννημένος στις 11 Οκτωβρίου 1970, στη Νέα Ιωνία. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΟΦ Νέας Ιωνίας απ’ όπου τον απέκτησε ο Απόλλωνας, του οποίου τη φανέλα φόρεσε έως το 1998.

Στις 4 Ιουνίου 1995 πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της ομάδας μας (το άλλο ο Μπερνάρντ Μπάρνιακ) στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Λεβαδιακού που οδήγησε στην έξοδο στην Ευρώπη. Πήρε μέρος στους δύο Ευρωπαϊκούς αγώνες με την Ολύμπια Λουμπλιάνας και ήταν ο αρχηγός της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου το 1996 κόντρα στην ΑΕΚ.

Αγωνίστηκε ακόμα σε Ηρακλή, Ακράτητο, Αιγάλεω, Θρασύβουλο, Αγίους Αναργύρους, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Νέα Ιωνία και Βρασιές. Στις 17 Μαΐου 1995, χρίστηκε διεθνής, στον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Λιθουανία.

Εργάστηκε ως βοηθός προπονητή σε Αγία Παρασκευή, ΠΑΟ Ρουφ, Πανηλειακό και Φωκικό και ως πρώτος προπονητής σε Γκυζιακό και Ακάδημο».