Βαθμολογία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΟΟΣΑ

Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές αλλά και πιο ανταγωνιστικές εάν θέλουν να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενόψει της Συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν πέρυσι να λάβουν μέτρα για να αυξήσουν το παγκόσμιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 2% εντός των επομένων πέντε ετών.

Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο Δράσης Μπρισμπέιν και περιλαμβάνει πάνω από χίλιες δεσμεύσεις. Κατά τη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης, όπως τονίζει το Ρόιτερς, οι οικονομολόγοι των ισχυρότερων χωρών του κόσμου θα επιχειρήσουν να δώσουν προτεραιότητα σε αυτές τις δεσμεύσεις.

«Η παραγωγικότητα παραμένει κλειδί για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ. «Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στις δεξιότητες και τις γνώσεις. Η άνοδος της ποιότητας των αγαθών και η εκπαίδευση του προσωπικού θα βοηθήσουν ώστε αυτό να γίνει πράξη» συνεχίζει ο ΟΟΣΑ.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν τις πολιτικές τους στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές» καταλήγει ο ΟΟΣΑ.