Βαθμολογία

Καρλάιλ: «Ήθελα να πεθάνω»

Στην αποκάλυψη πως ο σοβαρός τραυματισμός που τον οδήγησε στην εντατική ήταν αποτέλεσμα απόπειρας αυτοκτονίας, προχώρησε ο Κλαρκ Καρλάιλ, λίγες ημέρες μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο.

Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είχε χτυπηθεί από φορτηγό τον περασμένο Δεκέμβριο, δυο μέρες μετά την απαγγελία κατηγορίας ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για έξι εβδομάδες.

Ο Καρλάιλ μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο αποφάσισε να μιλήσει για την απόπειρα αυτοκτονίας που ήρθε ως συνέπεια της μάχης με την κατάθλιψη επί 18 μήνες.  «Έπρεπε να πεθάνω» δήλωσε.  «Δεν ήταν απόδραση. Ήταν η τέλεια απάντηση. Κατέβηκα στο δρόμο και πήδηξα προς το φορτηγό. Θυμάμαι την σύγκρουση και μετά τα πάντα έσβησαν. Δεν ξέρω πόση ώρα πέρασε. Πρέπει να ήταν λίγα λεπτά» περιγράφει ο 35χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.  

Η απόφαση του Καρλάιλ να βγει και να μιλήσει δημόσια ήρθε μετά από συζήτηση με την σύζυγο του, καθώς θεωρούν πως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να «αναδειχθούν και να κατανοηθούν τα προβλήματα ψυχικής υγείας».

Μάλιστα η σύζυγος του έσπευσε να γράψει σχετικά  και το Twitter. «Αν κάποιος υποφέρει, να ξέρει ότι θα γίνει καλύτερα. Σας το υπόσχομαι.. Όμως βρείτε κάποιον, οποιονδήποτε. Δεν είστε μόνοι».

Στη διάρκεια της καριέρας του, που κράτησε 16 χρόνια, ο Καρλάιλ πραγματοποίησε πάνω από 500 εμφανίσεις σε εννέα συλλόγους μεταξύ των οποίων η Μπλάκπουλ, η ΚΠΡ, η Λίντς, και η Μπέρλνι.

Το 2010 ανέλαβε τη θέση του προέδρου της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA), ενώ είναι και πρεσβευτής της κίνησης Kick it Out που προσπαθεί να αποβάλλει τον ρατσισμό από το ποδόσφαιρο. Το 2002, αναδείχθηκε από το BBC Sport ως ο εξυπνότερος ποδοσφαιριστής στη Βρετανία, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σχολιαστής.