Βαθμολογία

Βαρουφάκης: «Πήγαμε καλά με Ντράγκι»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από τη συνάντηση με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στη Φρανκφούρτη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, για μείωση του δημόσιου χρέους και πίστωση χρόνου έως ότου συγκροτηθεί το τελικό σχέδιο της Ελλάδας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάριο Ντράγκι, αντιστοίχως, σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης (3:30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, ενώ αύριο Πέμπτη θα βρεθούν Βαρουφάκης- Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση που είχε νωρίτερα την Τετάρτη με τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, στην έδρα της ΕΚΤ.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή στο μήνυμα του φόβου», είπε χθες στον Αλέξη Τσίπρα ο Ιταλός ομόλογός του Μάριο Ρέντσι σε κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στη Ρώμη.

Βέβαιος ότι μπορεί να εξευρεθεί λογική λύση, με ελάχιστες απώλειες για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο CNN ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη» δήλωσε ακόμη ο υπουργός.

Συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Το «ιερατείο» των τραπεζιτών καλείται να εγκρίνει τη χρήση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας “ELA” προς τις τράπεζες, απόφαση από την οποία θα εξαρτηθεί αν το ελληνικό Δημόσιο θα μπορέσει να δανειστεί σήμερα έως 1 δισεκατομμύριο ευρώ από έντοκα γραμμάτια.

Πηγή: sport-fm.gr