Βαθμολογία

Ντόρτμουντ, όπως παλιά…

Σίγουρος για την αγωνιστική ανάκαμψη της Ντόρτμουντ, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της Μπουντεσλίγκα, εμφανίστηκε ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, ο οποίος θυμήθηκε την αντίστοιχη κρίση της σεζόν 2006-07.

Μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της αντιμετωπίζει η Ντόρτμουντ, ωστόσο, άπαντες δηλώνουν αποφασισμένοι να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Ο δεύτερος γύρος της Μπουντεσλίγκα ξεκίνησε για τη Μπορούσια με ισοπαλία στην έδρα της Λεβερκούζεν, αλλά σε συνδυασμό με την νίκη της Φράιμπουργκ, έμεινε μόνη στην τελευταία θέση.

Το σύνθημα για την αντεπίθεση, έδωσε ο αρχηγός των Βεστφαλών, Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, μέσω συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα «Bild». «Ο βαθμός με τη Λεβερκούζεν μα δίνει κουράγιο, αλλά για να έχει αξία, πρέπει να πάρουμε τη νίκη στο αυριανό (4/2) εντός έδρας παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ. Έχουμε επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να μαζέψουμε πόντους, ώστε να βγούμε από την επικίνδυνη ζώνη» ήταν τα λόγια του 34χρονου τερματοφύλακα.

Ερωτώμενος για το αν αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που έχει βιώσει από το 2002, που ανήκει στον σύλλογο, απάντησε: «Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη κατάσταση, αλλά τη σεζόν 2006-07 η πρόκληση ήταν μεγαλύτερη. Θυμάμαι ότι μετά από 27 αγωνιστικές (σ.σ. 34 συνολικά) βρισκόμασταν στην 17η και προτελευταία θέση. Τότε ενωθήκαμε και τα καταφέραμε και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και τώρα…».

Για την ιστορία, η Ντόρτμουντ πέτυχε πέντε νίκες στις επτά τελευταίες αγωνιστικές και όχι μόνο πέτυχε τον στόχο της παραμονής, αλλά τερμάτισε στην ένατη θέση της βαθμολογίας και με διαφορά δέκα βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.