Βαθμολογία

Ήττα με παράπονα στην Ζάκυνθο

Την ήττα γνώρισε η ΑΕΛ στην Ζάκυνθο, από την τοπική ομάδα, με σκορ 2-1 για το εξ’ αναβολής παιχνίδι της Football League. H AEΛ, αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας, έμεινε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, τα οποία το ένα προήλθαν από λάθος της άμυνας και το άλλο από εκτέλεση πέναλτι. Επιπλέον, ο διαιτητής, δεν έδωσε καταφανές πέναλτι στην ΑΕΛ, στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κάτι που αν είχε γίνει το παιχνίδι σίγουρα θα είχε διαφορετική εξέλιξη.

Ο καιρός στο νησί των Ιονίων, ήταν βροχερός, ενώ εντύπωση έκανε το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έδειξαν τον σεβασμό τους προς την ΑΕΛ, από την ανακοίνωση που βγήκε πριν το παιχνίδι από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Η ΑΕΛ, απείλησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, όταν ο Μουλόπουλος επιχείρησε ένα σουτ, από πλάγια δεξιά, όμως ο Ξενοδόχοφ, κατάφερε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια, επικράτησε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι, με τον Δεληζήση τελικά να αντικρίζει την πρώτη κίτρινη κάρτα, ενώ οι «βυσσινί» ζήτησαν πέναλτι, σε μια ανατροπή του Ελιομάρ, το οποίο όμως δεν δόθηκε.

Στο 4ο λεπτό, η Ζάκυνθος απείλησε, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα, ο Οικονόμου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως την έστειλε άουτ. Στο 6’ ο Σουάνης, βγήκε σε πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά, η Ζάκυνθος ήταν αυτήν που άνοιξε το σκορ, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, όταν στο 19ο λεπτό, ο Μπλέτσας έκλεψε την μπάλα από τον Μελισσά, έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Βαρέλα και αυτός που βρέθηκε απέναντι στον Αποστολίδη, με πλασέ έκανε το 1-0. Μάλιστα, ο σκόρερ με το που πέτυχε το τέρμα, ζήτησε να γίνει αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε.

Η ΑΕΛ στην συνέχεια, ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να πιέσεις, δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες φάσεις, κυρίως από τα πλάγια. Στο 34’ η ΑΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Μουλόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, από τα δεξιά, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Η Ζάκυνθος ωστόσο, ήταν αυτήν που κέρδισε πέναλτι στο 35ο λεπτό, όταν ο Οικονόμου βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη και ανατράπηκε, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, ενώ στην συνέχεια, οι τρεις διαιτητές, διέκοψαν το παιχνίδι και αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, λόγω των διαμαρτυριών των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, ενώ υπήρξε και ρίψη αντικειμένων από την κερκίδα. Τελικά, μετά από μικρή διακοπή, οι διαιτητές βγήκαν και πάλι στο γήπεδο, με τον Οικονόμου, να εκτελεί το πέναλτι και όντας εύστοχος, να κάνει το 2-0 για την ομάδα της Ζακύνθου. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να παν στα αποδυτήρια, με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, έβγαλε τον Μελισσά και πέρασε στην θέση του τον Πινδώνη, με την επιλογή του αυτήν αρχικά να τον δικαιώνει, καθώς ο ίδιος ποδοσφαιριστής, απείλησε με κεφαλιά, όμως ο Ξενοδόχοφ κατάφερε να αποκρούσει. Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να βγει μπροστά, κάτι για το οποίο εν μέρει ευθύνεται και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λόγω της βροχόπτωσης. Στο 57’ όμως, μετά από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Γιώργος Δεληζήσης πετάχτηκε στο κέντρο της αντίπαλης περιοχής και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο ίδιος παίκτης στην συνέχεια, έκανε ακόμα μια κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ελιομάρ, όμως ο Ξενοδόχοφ αυτήν την φορά κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Ένα λεπτό πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας, η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου, όταν ο Πινδώνης έκανε ένα γυριστό σουτ στην περιοχή, αλλά ο Ξενοδόχοφ κατάφερε να αποκρούσει.

Ζάκυνθος (Ν. Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Οικονόμου(55’ Πέττας, λ.τ.), Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Βαρέλα(23’ Πιτταράς, λ.τ.), Ευθυμιάδης, Αποστόλου, Μπλέτσας, Κριτσμάρεβιτς, Χατζησάββας(69’ Κυριακίδης), Τσόπελας.

ΑΕΛ (Π. Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος(27’ Κουρτεσιώτης, λ.τ.), Καρακατσάνος, Δελιζήσης, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς(46’ Πινδώνης), Μούτσα(67’ Μπόγιοβιτς), Σουάνης, Γιαντζής, Ελιομάρ.