Βαθμολογία

Στους «8» η Δήμητρα Γιάννουλης

Η περσινή κυπελλούχος ΕΠΣΛ και συνάμα πρωταθλήτρια της μεγάλης ερασιτεχνικής κατηγορίας Δήμητρα Γιάννουλης πέρασε στους «8» του θεσμού, νικώντας στο γήπεδό της την κατά 2 κατηγορίες μικρότερη ομάδα των Αμπελοκήπων, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε αρκετά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΛ.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Η αναμέτρηση κυμάνθηκε στο πρώτο ημίχρονο σε αρκετά γρήγορο ρυθμό, όπου οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς ασφαλώς οι φιλοξενούμενοι να υστερούν σε προσπάθεια και απόδοση, με βάση τα οποία δεν ήταν εμφανής η διαφορά κατηγορίας.

Λιγοστές οι καλές φάσεις του πρώτου μέρους με καλύτερη για τους παίχτες της Γιάννουλης η στιγμή στο 42΄ όταν υπήρξε ωραίος συνδυασμός από τους Μάτο – Καραβασίλη και Μπαμπάλη, με τον τελευταίο να επιχειρεί άστοχο πλασέ από πολύ καλή θέση. Επίσης στο 43΄ άλλος ένας συνδυασμός από τους Κοταρέλα – Καραβασίλη δεν είχε επιτυχή κατάληξη για την ομάδα της Δήμητρας.

Ο Ποντίκας για λογαριασμό των Αμπελοκήπων, επιχείρησε στο 20΄ μακρινό σουτ και η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Παναγιωτόπουλου πριν καταλήξει άουτ.

Στη διάρκεια της επανάληψης παίχθηκε καλύτερο ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να είναι πιο ουσιαστικοί και περισσότερο αποφασιστικοί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να πετύχουν τέρμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους φαίνονταν να υπολείπεται από δυνάμεις.

Στο 57΄ ο Γούτος ανέτρεψε τον Σπανό μέσα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, καταλογίζοντας ο διαιτητής την παράβαση ως πέναλτι. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Κοταρέλας ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ο Ραμόν στο 80΄ σούταρε από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Παναγιωτόπουλου. Στο 83΄ ο Σπανός διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ το τελικό 2-0 για λογαριασμό των γηπεδούχων, περνώντας η Γιάννουλη στην επόμενη φάση του θεσμού (στους 8 του κυπέλλου).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Κ. Τσιουτσιούμης): Παναγιωτόπουλος, Νασιάκος, Κοντοδήμος (84΄ Μαντζαφλάρας), Καλούσης, Εμμανουήλ, Μπαμπάλης, Καραβασίλης, Φατούρας, Μάτος (89΄ Ματούλας), Κοταρέλας (87΄ Γκαλγκανόπουλος).

Α. Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Άκης Ταβλαρίδης): Κακαρδάκης, Τσιόγκας, Τσάκε, Γούτος, Μπλένας Ν., Δώνος, Μπαμπατσιάς, Ραχωβίτης (10 λ.τ. Τριτάρης Αχ.), Ποντίκας, Ραμόν, Κούσιας (84΄ Δούκας).

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Αγγελούλης,  Καραμπούλας και Στεργίου.

Σε δήλωσή του μετά το παιχνίδι ο προπονητής των «Πρασίνων» Κώστας Τσιουτσιούμης ανέφερε πως δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση γενικά της ομάδας, η οποία διαθέτει μεν ποιότητα αλλά χρειάζεται να βγάλουν οι παίχτες του περισσότερο πάθος, δύναμη και τρεξίματα, στοιχεία που θεωρεί ασφαλώς απαραίτητα για την παραπέρα πορεία του συλλόγου. Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είπε ‘’κρατάμε μόνο τη νίκη και κοιτάζουμε μπροστά’’.