Βαθμολογία

Ο αθλητισμός δύναμη ελπίδας…

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις λίγες Περιφέρειας που δίνουν προτεραιότητα στον αθλητισμό και δεν είναι τυχαίο ότι ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έκανε θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού τον ολυμπιονίκη Ευθύμη Ρεντζιά. Στόχος δεν είναι απλά η διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων αλλά ο συνδυασμός τους με την αθλητική εκπαίδευση των νέων και η στροφή τους στα ολυμπιακά ιδεώδη. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών-Γυανικών και Νέων Ανδρών-Γυναικών στις 2-3-4 Δεκεμβρίου αποφάσισαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη συνεργασία με τον ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα αλλά και τον Ευθύμη Ρεντζιά που αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία. Χθες, λοιπόν, ο περιφερειάρχης μαζί με τον Πύρρο Δήμα και τον Ευθύμη Ρεντζιά συνοδευόμενος ακόμα από τον αντιπεριφερειάρχη, πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Λ. Ζήση Γρηγορίου και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή επισκέφθηκαν σχολεία του Βόλου, αλλά και της Λάρισας.
Στη Λάρισα επισκέφθηκαν το Αθλητικό Γυμνάσιο, αλλά και το σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και το 15ο Γυμνάσιο. Στους συγκεκριμένους χώρους τους υποδέχθηκαν ο διευθυντής του Αθλητικού Γυμνασίου Γιώργος Κατσίμπας, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλέξης Καλέσης, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Βασίλης Λαφιονιάτης και η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Ασπασία Κασίδη.
Τα παιδιά πολιόρκησαν τον τρεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα (αλλά και τον Ευθύμη Ρεντζιά) όπου μίλησαν μαζί, αντάλλαξαν απόψεις για τις αξίες του αθλητισμού και βέβαια πήραν όλοι αυτόγραφα. Τόση ήταν η δίψα των μαθητών που κράτησαν τους ολυμπιονίκες πάνω από δύο ώρες!
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του μας είπε: «Ο αθλητισμός είναι μια συνεχής πάλη και τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται μαχητές. Δυστυχώς η κρίση που βιώνει η χώρα αναγκάζει όλους να γίνουν μαχητές της επιβίωσης. Ο αθλητισμός μαθαίνει την επιβίωση και αντικατοπτρίζει και τη ζωή όλων μας ενώ δίνει ελπίδα ανάτασης. Ο Πύρρος Δήμας αποτελεί ένα πρότυπο αθλητή και όπως σήκωσε ψηλά την Ελλάδα στην άρση βαρών έτσι και εμείς οι Έλληνες πρέπει να αναπτερώσουμε τις λεπίδες για μια Ελλάδα καλύτερη που θέλουν να ζούνε τα παιδιά μας».
Από την άλλη ο Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Χαίρομαι που κάθε φορά η Λάρισα με αγκαλιάζει με θέρμη και τα παιδιά δείχνουν να αγαπάνε τον αθλητισμό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη της στον αθλητισμό και πιστεύουμε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει αντιπεριφειάρχης από τον συγκεκριμένο χώρο».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε παράπλευρη εκδήλωση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών θα διεξάγει και εκδήλωση με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία όπου χθες υπήρξε σύσκεψη με τη διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνα Κοκλώνη και την ολυμπιονίκη του ανσάμπλ Ειρήνη Αϊδινλή. Συμμετείχαν ακόμα οι αντιπερεφειάρχες Ρένα Καραλαριώτου, Ζήσης Γρηγορίου, Ευθύμης Ρεντζιάς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα και Θανάσης Παιδής.
Συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου στη Λάρισα το κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ θα γίνει εκδήλωση για τέσσερα αθλήματα: μπάσκετ, άρση βαρών(ειδικό πρόγραμμα «Μάθε τη Δύναμή σου»), ρυθμική γυμναστική και ελληνορωμαϊκή πάλη όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν μυστικά των αθλημάτων από τους ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα, Ευθύμη Ρεντζιά, Νάσο Γαλακτερό, Ειρήνη Αϊδινλή, Φανή Ψαθά και Βασίλη Κολλάρο.
Επίσης θα είναι και η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου, ενώ θα υπάρχει και πρόγραμμα για την αγάπη του περιβάλλοντος.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία