Βαθμολογία

Τρίποντο παραμονής για τον Τύρναβο!

Μεγάλη νίκη – παραμονής πέτυχε το Σάββατο ο Τύρναβος στο Αλκαζάρ κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής. Το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη πήρε μια δίκαια νίκη κερδίζοντας το θεσσαλικό ντέρμπι με 1-0 με σκόρερ τον Σολφερίνο.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Από το 53’ η Αναγέννηση έπαιξε και με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε ο Σάββας με δεύτερη κίτρινη σε κράτημα του Ποκόγκ. Μετά από αυτό το τρίποντο ο Τύρναβος έφτασε τους 17 βαθμούς και η Αναγέννηση παρέμεινε στους 13 και έχει το πλεονέκτημα στο μεταξύ τους ματς. Περίπου 400 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Πως αγωνίστηκαν

Ο Τύρναβος παρατάχθηκε με τον Πρίφτη κάτω από τα δοκάρι, τους Κισκαμπάνη – Καραμανλή στο κέντρο της άμυνας, τον Παληγεώργο δεξιά και τον Λαμπρόπουλο αριστερά. Στον άξονα οι Παπασάββας – Νταντίδης με τον Μιλουτίνοβιτς μπροστά τους και στις πτέρυγες οι Κυριάκος – Ποκόγκ, στην κορυφή ο Όττα.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας αγωνίστηκε με τον Κουτσόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Οικονόμου – Στάμος, δεξιά ο Σάββας, αριστερά ο Παπαργυρίου. Στη μεσαία γραμμή Κουλίδης – Νίκιτς αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Μπιτέλης με τους Γκουγκούδη – Μαυρία στις πτέρυγες και τον Παναγιωτόπουλο στην κορυφή.

Μπήκε δυνατά ο Τύρναβος, ανέβηκε μετά το 30’ η Καρδίτσα

Το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη μπήκε δυνατά στο μας. Δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες και βρέθηκε αρκετές φορές κοντά με το γκολ. Η Αναγέννηση ανέβηκε μετά το 30’ όταν και έδειξε τα «δόντια» της και απείλησε με αντεπιθέσεις με μεγαλύτερη φάση στο 42’.

Το ήθελε περισσότερο ο Τύρναβος…

Στην επανάληψη ο Τύρναβος μπήκε αποφασισμένος από τα πρώτα λεπτά και γενικά έδειξε να θέλει περισσότερο το ματς. Με κορυφαίο το Ποκόγκ η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη έπαιξε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Λίγα πράγματα από την Αναγέννηση που δεν συνέχισε την καλή παρουσία που είχε στο διάστημα 30’ – 45’, εκτός από κάποιες εξάρσεις.

Το φιλμ του αγώνα

5’ Σέντρα ο Λαμπρόπουλος, ο Όττα μέσα στην περιοχή έκανε την ασίστ στον Κυριάκο και αυτός με σουτ είδε την μπάλα να την αποκρούων οι αμυντικοί στη συνέχεια ο Μιλουτίνοβιτς με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλο.

22’ Από κόρνερ, ο Κισκαμπάνης έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.

29’ Ωραίο σουτ του Παναγιωτόπουλου η μπάλα λίγο άουτ.

42’ Εκπληκτική πάσα του Νίκιτς στον Γκουγκούδη, ο τελευταίος έκανε το σουτ απέναντι από τον Πρίφτη αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

64’ Φάουλ ο Κυριάκος, κεφαλιά ο Σολφερίνο η μπάλα ελάχιστα άουτ.

66’ Σέντρα ο Ποκόγκ από αριστερά που ξεπέρασε το Στάμο μπήκε στην περιοχή και έβγαλε παράλληλα τη σέντρα και ο Σολφερίνο με κεφαλιά – ψαράκι έκανε το 1-0.

84’ Γυριστό σουτ του Τζέκου μέσα στην περιοχή η μπάλα αρκετά άουτ.

94' Από φάουλ του Γεωργακόπουλου, ο Στάμος πήρε την κεφαλιά και ο Πρίφτης έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τύρναβος (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Παληγεώργος, Λαμπρόπουλος, Κισκαμπάνης, Κυριάκος (80’ Ιβανίδης), Καραμανλής, Ποκόγκ, Νταντίδης, Όττα (61’ Γεωργίου), Μιλουτίνοβιτς, Παπασάββας (46’ Σολφερίνο).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου, Γκουγκούδης, Οικονόμου, Στάμος, Νίκιτς (69’ Γεωργακόπουλος), Μπιτέλης, Κουλίδης, Παναγιωτόπουλος (65’ Σαϊν Μαμούτ), Μαυρίας (69’ Τζέκος).

Διαιτητική τριπλέτα: Μπλούνας, Στόϊκος, Κωνσταντίνου. 4ος: Μπαλατσούκας.