Βαθμολογία

Τιμήθηκαν οι διασώστες του «Norman Atlantic»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, απένειμε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΕΘΑ, το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στα μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic».

Το παράσημο του Μεταλλίου Εξόχου Πράξεων είναι η ανώτερη διάκριση εν ειρήνη που απονέμεται σε στρατιωτικούς. Συνολικά τιμήθηκαν 42 άτομα των σωστικών συνεργείων των δύο κλάδων των ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού σώματος.

Παράλληλα, ο υπουργός ακόμα μια φορά μετέφερε τη συμπαράσταση όλων προς τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος και τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Ο κ. Δένδιας εξήρε την αποτελεσματικότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της διάσωσης των ναυαγών, παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών.

Παρόντες στη τελετή μεταξύ άλλων ήταν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βασβιτσιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ