Βαθμολογία

Ήταν θέμα ανωτερότητας

Σε ένα παιχνίδι – γιορτή που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ την Τετάρτη το απόγευμα, ο Τύρναβος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας (1ο παιχνίδι).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 0-3 (τα δύο γκολ σημείωσε ο Μπενίτες από το πρώτο μέρος και το τρίτο ο Μιλιβόγιεβιτς στην επανάληψη) και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση με το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Από την άλλη ο Τύρναβος έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια και κατάφερε να σταθεί επάξια σε ένα πολύ δύσκολο ματς.

Περίπου 6.000 κόσμος παρακολούθησε την αναμέτρηση ανάμεσά τους και εκδρομείς του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν από γειτονικούς νομούς για να δούνε το ματς. Υπενθυμίζεται πως η ρεβάνς του «Καραϊσκάκη» είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Τύρναβος αγωνίστηκε με τον Πρίφτη κάτω από τα δοκάρια, τον Χαλούλο αριστερά, τον Στεργιανό δεξιά και τους Κισκαμπάνη – Καραμανλή στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα Νταντίδης – Παπασάββας – Ιβανίδης και τους Ποκόνγκ – Γεωργίου στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ο Ποκόνγκ.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε ως εξής: Ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, ο Σιόβας με τον Βούρο στο κέντρο της άμυνας, ο Γιαννούλης (αριστερά) και ο Σαλίνο (δεξιά) στα άκρα, Πελέ και Μπουχαλάκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ντουρμάζ και Γκαζαριάν οι δύο εξτρέμ και οι Διαμαντάκος, Μπενίτες το δίδυμο στην επίθεση.

Βράβευσε τον Ολυμπιακό

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Τύρναβος Αχιλλέας Δόκος έδωσε τιμητική πλακέτα πριν το ματς στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και κατάφερε από νωρίς να ανοίξει το σκορ. Είχε τον έλεγχο του ματς χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο και γενικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Τύρναβο που έπαιξε αρκετά αμυντικά και γενικά δεν μπόρεσε να βρει έναν ρυθμό.

Σημάδια βελτίωσης από τον Τύρναβο στην επανάληψη

Ο Τύρναβος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος, στην επανάληψη το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη μπήκε δυνατά, δημιούργησε ευκαιρίες και γενικά είχε καλή παρουσία. Από την άλλη ο Ολυμπιακός «κάθισε» πάνω στο 0-2 του πρώτου μέρους και κατέβασε στροφές. Κατάφερε να σημειώσει και ένα τρίτο γκολ και να τελειώσει κάπως έτσι το ματς.

Το φιλμ του αγώνα

4’ Από αριστερά ο Μπενίτες έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε την άμυνα του Τυρνάβου και από κοντά πλάσαρε ψύχραιμα κάνοντας το 0-1.

19’ Ο Σιόβας από το σημείο του πέναλτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

23’ Ο Πελέ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Πρίφτη.

26’ Κάθετη μεταβίβαση από τον Διαμαντάκο στον Μπενίτες, από ελεγχόμενη θέση ο τελευταίος βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 0-2.

53’ Πολύ ωραίο σουτ του Μιλουτίνοβιτς, ο Μέγιερι μπλόκαρε στην πρώτη τελική για τον Τύρναβο στο ματς.

57’ Σέντρα ο Μιλουτίνοβιτς, ο Παπασάββας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή δύσκολα ο Μέγιερι μπλόκαρε.

85’ Σέντρα του Ντουρμάζ, ο Μιλοβόγιεβιτς με ωραίο σουτ κάνει το 0-3.

88’ Πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Τύρναβος, με τον Αλεξίου να χάνει το βηματισμό του και να μην μπορεί μέσα στην περιοχή να σημειώσει το γκολ.

89’ Σουτ του Γεωργίου ο Μέγιερι μπλόκαρε τη μπάλα.

Τύρναβος (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Ιβανίδης, Χαλούλος, Όττα (46’ Σολφερίνο), Παπασάββας (68’ Αλεξίου), Νταντίδης (46’ Μιλουτίνοβιτς), Γεωργίου, Στεργιανός, Ποκόνγκ.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέϊρα): Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης, Γκόμες (62’ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (72’ Μιλιβόγιεβιτς), Μπενίτες (62’ Όλαϊτάν), Διαμαντάκος.

Διαιτητική τριπλέτα: Λαμπρόπουλος, Αλεξέας, Πετρόπουλος. 4ος: Κουτσιαύτης.