Βαθμολογία

«Δεν πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ηρακλή»

Θέση για την υπόθεση του Ντάνι Λόπεθ, για την οποία βρέθηκε ξαφνικά μπλεγμένος ο Ηρακλής, πήρε ο Σπύρος Καλογιάννης. Ο πρόεδρος της Ένωσης της Β' Εθνικής, μιλώντας την Παρασκευή (16/1) στον ραδιοφωνικό σταθμό Arenafm, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί από τον «Γηραιό», σημειώνοντας ότι έχουν ήδη προσκομιθεί στην ΕΠΟ τα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν ότι ο Ηρακλής έχει πληρώσει τον Ισπανό ποδοσφαιριστή.

Ενώ σε ερώτηση για το αν υπήρξε πίεση από κάποια ομάδα, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος, ο Καλογιάννης, ήταν ξεκάθαρος. «Κανείς δεν μας πίεσε. Η εισήγηση ήταν μια αναβολή 15 ημερών και όλες οι ομάδες συμφώνησαν», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά δήλωσε: «Έφτασε από την ΕΠΟ το έγγραφο που λέει πως πρέπει να αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί από τον Ηρακλή για την υπόθεση ενός ποδοσφαιριστή. Η ΠΑΕ Ηρακλής προσκόμισε τα έγγραφα πως πληρώθηκε ο παίκτης. Εμείς αυτή την στιγμή δεν έχουμε θέμα ημερήσιας διάταξης, θα συζητηθεί το θέμα μετά από 15 μέρες και πιστεύουμε πως η ΠΑΕ Ηρακλής έκανες όλες τις ενέργειες που πρέπει. Δεν ξέρω ποια απόφαση θα παρθεί αλλά η θέση μας είναι πως εφόσον έχει πληρώσει δεν πρέπει να αφαιρεθούν οι βαθμοί. Αν δεν ενημερωθούμε μέσα σε 15 μέρες για την απόφαση και αναγκαστούμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς και θα τους δώσουμε μετά ξανά όταν παρθεί η απόφαση. Η πολιτική της FIFA είναι να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές, όχι να τιμωρεί ομάδες».

Στη συνέχεια απάντησε  για το αν πίεσε κάποια ομάδα να εφαρμοστεί ο νόμος: «Κανείς δεν μας πίεσε, εμείς λειτουργούμε ως διοργανώτρια. Η εισήγηση ήταν μια αναβολή 15 ημερών και όλες οι ομάδες συμφώνησαν. Βέβαια, δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη το θέμα και ήρθε αργά. Ο Ηρακλής μας κοινοποίησε πως έχει πληρώσει τον παίκτη και πως έχει κάνει τις ενέργειες. Αν έρθει η απόφαση εμείς δεν έχουμε καμιά επαφή με την FIFA. Αν έρθει η εντολή από την ΕΠΟ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν είμαστε μέλη της FIFA εμείς αλλά η ΕΠΟ».