Βαθμολογία

Χαραλαμπίδης: «Το μυαλό μας στον Εθνικό Σερρών»

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η προκαθορισμένη Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Τυρνάβου, κυρίου Απόστολου Χαραλαμπίδη. Ο τεχνικός του Τυρνάβου, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League, όπου την περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Σερρών.

Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτό είναι που σκέφτονται όλοι στον Τύρναβο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Από εκεί και πέρα, ο κύριος Χαραλαμπίδης, αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους ο Ζυγκερίδης αποχώρησε από την ομάδα, ενώ αποκάλυψε και μια μεταγραφή, αυτήν του Χρήστου Αλεξίου, που σήμερα έδωσε τα χέρια με την διοίκηση του Τυρνάβου, για να επιστρέψει στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλησπέρα σας. Μετά από μια σημαντική νίκη, που πετύχαμε την προηγούμενη Κυριακή επί του Φωκικού, ακολουθεί ένα παιχνίδι, πολύ δύσκολο για εμάς. Το λέω δύσκολο, διότι όπως ξέρετε όλοι, έχουμε μείνει βαθμολογικά πίσω και προσπαθούμε στα τελευταία παιχνίδια να μαζέψουμε βαθμούς, ούτως ώστε η ομάδα να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ κομβικό για εμάς και πολύ δύσκολο, διότι πιστεύω ότι και ο αντίπαλος θα χρειαστεί τους βαθμούς, άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για το παιχνίδι αυτό και γνωρίζουμε τον αντίπαλο πολύ καλά. Από προβλήματα, έχουμε τον Σολφερίνο, που λόγω καρτών δεν θα τον έχουμε μαζί μας. Ωστόσο, πιστεύω ότι με την ενίσχυση που έγινε και με την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά στην προπόνηση, ότι θα είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να πάρουμε κι εκεί ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα και να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, που σίγουρα το θέλει και ο Γάζωρος, γιατί κι αυτοί έχουν μείνει βαθμολογικά πίσω. Άρα, πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

-Εκτός του Σολφερίνο, θα υπάρχουν άλλες απουσίες;

«Όχι, δεν θα υπάρξουν άλλες απουσίες. Όλα τα παιδιά είναι εντάξει. Απλά, πιστεύω ότι η καινούρια μας μεταγραφή, ο Βασίλης Εμμανουήλ, δεν θα προλάβει να τον έχουμε μαζί μας. Πιο συγκεκριμένα, για την περίπτωση του όμως, θα ξέρουμε σήμερα».

-Με δεδομένη την απουσία του Σολφερίνο, που είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός της ομάδας, ποιο είναι το επιθετικό πλάνο που έχετε στο μυαλό σας;

«Σίγουρα, είναι δύσκολα τα πράματα άμα δεν έχεις αρκετές επιλογές στα χέρια σου. Ο μόνος επιθετικός που έχουμε τώρα, είναι ο Όττα, ο οποίος έδειξε την Κυριακή με την είσοδό του στο παιχνίδι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δείχνει στις προπονήσεις, ότι μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά σε εκείνη την θέση. Άρα, το πιο πιθανόν είναι ότι θα πάμε με τον Όττα».

-Με τον Ζυγκερίδη, τι ακριβώς έγινε; Ζήτησε ο ίδιος να φύγει;

«Ο Ζυγκερίδης, ζήτησε ο ίδιος να φύγει. Ήρθε ξαφνικά στην προπόνηση και αισθάνθηκε ότι δεν θα έχει ευκαιρίες στην ομάδα και θεώρησε ότι καλό για αυτόν είναι να φύγει από την ομάδα. Προσπάθησα να του αλλάξω την γνώμη, λέγοντας του να δουλέψει και ότι η ομάδα τον εμπιστεύεται, έχοντας το αποδείξει αυτό, μιας και ο παίκτης έπαιζε σε αρκετά παιχνίδι. Απλά είχε ένα ντεφορμάρισμα και για αυτό καθόταν στον πάγκο. Αλλά αυτός, ήθελε να φύγει. Επομένως, δική του ήταν η επιλογή».

-Μέχρι τώρα, η ομάδα έχει πετύχει δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Απολογισμός 11 βαθμοί συνολικά στον πρώτο γύρο μέχρι στιγμής. Θεωρείτε ότι αυτοί βαθμοί θα φτάσουν, ή στον δεύτερο γύρο υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες, ώστε η ομάδα να καταφέρει να διεκδικήσει την παραμονή της;

«Όχι. Πιστεύω ότι οι βαθμοί είναι λίγοι, με βάση την ομάδα και το ρόστερ. Υπήρχαν πέντε παιχνίδια άτυχα στην αρχή, όπου δεν ήρθε η νίκη. Προσπαθήσαμε στα επόμενα έξι παιχνίδια που ήρθα στην ομάδα να μαζέψουμε ότι μπορούμε, με ένα δύσκολο πρόγραμμα και τρία ντέρμπι με την ΑΕΛ, τον Βόλο και την Λαμία. Πιστεύω ότι ήταν ικανοποιητική η συγκομιδή μας, αλλά από εδώ και πέρα θέλουμε να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς, ώστε να έχουμε και μια απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Θα επιδιώξουμε στον δεύτερο γύρο να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς. Σίγουρα, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, καθώς κάθε Κυριακή άμα κερδίσουμε ένα παιχνίδι ανεβαίνουμε ψηλά, αλλά άμα χάσουμε ένα πάμε στις τελευταίες θέσεις. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, το γνωρίζουμε αυτό και χρειάζεται αρκετή υπομονή, ψυχή και καρδιά για να ανταπεξέλθουμε».

-Μεταγραφικά, εκτός από τον Εμμανουήλ, περιμένουμε και κάτι άλλο;

«Σήμερα, πραγματοποιήσαμε ακόμα μια μεταγραφή. Πρόκειται για τον Χρήστο Αλεξίου, που έπαιζε στον Πιερικό. Ένα νεαρό παιδί που ήταν στον Τύρναβο και έχει πολύ καλά στοιχεία. Ελπίζω να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε. Επιπλέον, περιμένουμε και κάτι πολύ καλό, που θα μας βοηθήσει να κάνουμε την διαφορά στον επιθετικό τομέα, μιας και εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος μιας και στην άμυνα θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλά».

-Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το σκέφτεστε καθόλου;

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτούμε μετά το ματς με τον Γάζωρο. Το βλέπουμε σαν μια γιορτή και σαν ένα παιχνίδι από το οποίο η ομάδα θα αποκτήσει εμπειρία. Σίγουρα, θα γραφτεί στην ιστορία το ότι ο Τύρναβος έπαιξε με τον Ολυμπιακό και θα το χαρεί ο κόσμος. Απλά, το βλέπουμε μετά τον Γάζωρο. Το μυαλό μας αυτήν την στιγμή είναι στον Εθνικό Σερρών.

-Ο Εθνικός Σερρών, μας εντυπωσίασε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, καθώς είδαμε μια νεανική ομάδα, που πιέζει αρκετά. Έχετε την ίδια εικόνα, ή έχει αλλάξει κάτι;

«Αυτό ισχύει. Είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, που πιέζει πάρα πολύ σε όλες τις γραμμές. Έχει καλά τρεξίματα, ωστόσο εμείς εντοπίσαμε κάποια προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε εκεί».

-Ο Αλεξίου θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών;

«Αυτό είναι κάτι που θα το ξέρουμε σήμερα. Σήμερα υπέγραψε, αλλά πρέπει να δούμε τα χαρτιά του και να τα εξετάσουμε. Αν είναι όλα εντάξει, πιστεύω ότι θα τον έχουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γιώργος Μητσιούλης