Βαθμολογία

Σούκος: «Αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την ΑΕΛ»

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Σούκος. Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο τον Δεκέμβριο, βρισκόταν σε επαφές με τον Βαγγέλη Πλεξίδα για την αγορά των μετοχών. Μάλιστα είχε προχωρήσει και σε επαφές με τον Κώστα Πηλαδάκη αναφορικά με το AEL FC ARENA, ώστε να αγωνίζεται εκεί η ΑΕΛ εφόσον ο ίδιος αναλάμβανε τις τύχες της.

Ωστόσο με επίσημη δήλωσή του, που έκανε γνωστή την Τετάρτη αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον του «με γνώμονα κυρίως τα διαχρονικά συμφέροντα της ίδιας της ομάδας και δευτερευόντως αυτά των επιχειρήσεών μου». Αναλυτικά:

«Γνωρίζω καλά ως πολίτης αυτής της πόλης και ως οπαδός της ΑΕΛ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πως η εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε όσοι την αγαπάμε, που η αλήθεια είναι πως είμαστε πολλοί. Ο λεγόμενος «Λαός της ΑΕΛ». Το σημαντικότερο στοιχείο της. Αυτός που την κρατά όλα τα χρόνια στην συλλογική συνείδηση ως πρώτη ομάδα της Θεσσαλίας, ασχέτως της πραγματικής της πορείας! Ασχέτως των ανεβοκατεβασμάτων σε κατηγορίες! Αισθανόμενος λοιπόν την ίδια λαχτάρα με όλους αυτούς να δω την ομάδα να πάει καλύτερα και να βρεθεί στο επίπεδο που αναλογεί στην ιστορία της και στο πλήθος των οπαδών της, ξεκίνησα εδώ και ένα μήνα επαφές με τους νόμιμους εκπροσώπους και μετόχους της Τρικαλινής ανώνυμης εταιρίας “LA FARM”, που είναι σήμερα η ιδιοκτήτριά της. Στην σκέψη μου ήταν η απόκτηση της ομάδας, ώστε αυτή εν συνέχεια να περάσει σε χέρια «Λαρισαίων» και μάλιστα ανθρώπων που κατέχουν άριστα τα πλείστα ζητήματα που ποδοσφαίρου και είναι συνάμα αποδεδειγμένα ισόβιοι εραστές της ομάδας μας. Σ’ αυτούς άλλωστε σκόπευα να παραδώσω την διοίκηση της ΠΑΕ, καθόσον τα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου βρίσκονται μακράν εκτός της σφαίρας των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων και, θα πρέπει να ομολογήσω, των γνώσεών μου. Η λήψη όμως μίας τέτοιας αποφάσεως θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά και νομικά πεντακάθαρη και αδιάσειστη. Με γνώμονα κυρίως τα διαχρονικά συμφέροντα της ίδιας της ομάδας και δευτερευόντως αυτά των επιχειρήσεών μου, δεν θα επέτρεπα επ’ ουδενί την δημιουργία μίας καταστάσεως που θα έριχνε πάλι την ομάδα σε κλυδωνισμούς και παλινωδίες οποιασδήποτε φύσεως, που θα μπορούσαν να στοιχειώσουν βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα το μέλλον της. Μία τέτοια κατάσταση δυστυχώς, σύμφωνα με την εισήγηση του νομικού τμήματος των επιχειρήσεών μου, θα δημιουργούνταν πιθανώς από μια τέτοια μεταβίβαση στον παρόντα χρόνο. Ήτοι μόλις 5 μήνες από την «επανίδρυση» της «ΑΕΛ Π.Α.Ε.». Αφουγκραζόμενος λοιπόν την αυτονόητη ανάγκη της ομάδας για ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση στο δύσκολο σημείο που βρίσκεται σήμερα στο πρωτάθλημα και αφού εξαντλήθηκε από τους συμβούλους μου κάθε πιθανή λύση για το απολύτως νόμιμο και διαυγές μίας τέτοιας κίνησης από πλευράς μου, ξεκαθαρίζω προς τον «Λαό της ΑΕΛ» ότι αποσύρω επί του παρόντος το ενδιαφέρον μου για την απόκτηση της ομάδας, ευχόμενος συνάμα στον πρόεδρο, τους παίχτες και όλους τους λοιπούς παράγοντές της το καλύτερο για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.»

Με τιμή

Κωνσταντίνος Σούκος