Βαθμολογία

Γρηγορίου: Επιστροφή στην ανάπτυξη με μείωση φόρων

Ως "μοναδική και ρεαλιστική πρόταση για τη χώρα" χαρακτήρισε τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Γρηγορίου.

Στο πλαίσιο των αδιάκοπων επαφών που καθημερινά διατηρεί ο κ. Γρηγορίου με πολίτες όλου του νομού, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το νέο οικονομικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο περιλαμβάνει τον οικονομικό σχεδιασμό, τις μεταρρυθμίσεις, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγορίου, "το πλέον ανατρεπτικό σημείο αυτού του απολύτως ρεαλιστικού και κοστολογημένου προγράμματος, είναι η μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Μία μείωση η οποία θα γίνει σταδιακά, ώστε η πατρίδα μας να μην κινδυνέψει ξανά από ελλείμματα, αλλά θα γίνει οπωσδήποτε, αφού είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή στην ανάπτυξη".

Σε ότι αφορά το εισόδημα του μέσου πολίτη, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι "τώρα είναι η ώρα που οι Έλληνες θα αρχίσουν να εξαργυρώνουν  τους κόπους και το μόχθο των τελευταίων ετών της κρίσης. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων που όλοι ξέρουμε ότι υπήρξαν άδικοι, αλλά επιβεβλημένοι για να σωθεί η πατρίδα, σε συνάρτηση με μία σειρά φοροαπαλλαγών, θα δείξουν στην πράξη ότι οι κόποι όλων μας δεν πήγαν χαμένοι".

Ειδική μνεία έκανε τέλος ο κ. Γρηγορίου, στην ξεκάθαρη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας πως δεν πρόκειται να υπάρξει περεταίρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις, περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση και λέγοντας πως "ειδικά για τους συνταξιούχους που ξέρουμε ότι κι αυτοί βιώνουν το δικό τους Γολγοθά, η επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης θα σημάνει και την έναρξη της αύξησης του εισοδήματός τους, δηλαδή των συντάξεων".