Βαθμολογία

Λαμπρόπουλος: «Αποδείξαμε ποιοι είμαστε»

Ευχαριστημένος από τη νίκη με 3-0 επί του Ατρομήτου, η οποία και χάρισε την πρόκριση στην ΑΕΚ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ώρα των σπορ ότι οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν χαρακτήρα και απέδειξαν μέσα στο γήπεδο ποιοι είναι.

Ο 24χρονος αμυντικός, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Ένωσης στον αγώνα στο ΟΑΚΑ, σημείωσε επίσης ότι οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έχουν αποκτήσει νοοτροπία νικητή και ότι με το πέρασμα του χρόνου θα έρθουν και καλύτερες εμφανίσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο τέρμα του. Αναλυτικά:

Βασίλη, μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ, που ήρθε και μεγάλη εμφάνιση. Πιστεύεις ότι δείξατε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε και ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας;

«Η δουλειά που κάνουμε δεν φαίνεται σε κάθε ματς και δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος τι γίνεται πραγματικά στα Σπάτα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά από το καλοκαίρι, έχουμε πίστη και μεγάλη όρεξη και χθες πιστεύω αυτό φάνηκε. Η νίκη και η εμφάνιση είναι αποτελέσματα δουλειάς, που θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Η ομάδα έχει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, οι παίκτες ξέρουμε που βρισκόμαστε και χθες αυτό το βγάλαμε και στο γήπεδο, παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση που τόσο θέλαμε».

Είπατε κάτι μεταξύ σας πριν βγείτε στο γήπεδο;

«Όλοι θέλαμε να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και θέλαμε να το δείξουμε και στον κόσμο αυτό. Να τους ανταμείψουμε που είναι δίπλα μας και να φανεί πόσο θέλουμε να ανεβάσουμε ψηλά την ομάδα. Αυτό είχαμε μόνο στο μυαλό μας και κάνοντας όλα όσα μας είπε ο προπονητής μας το καταφέραμε».

Χθες παρουσιαστήκατε «δεμένοι», ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτό είναι το πιο δυνατό σας σημείο;

«Από την αρχή της χρονιάς είμαστε μια οικογένεια, πολύ δεμένοι. Ο ένας παίζει για τον άλλο και ειδικά χθες αυτό βγήκε πάρα πολύ. Χωρίς αυτό το στοιχείο δεν κερδίζεις παιχνίδια όπως αυτό με τον Ατρόμητο, που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Εμείς το έχουμε αυτό και είναι ένα από τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζει».

Τελικά, αυτή η νίκη ήρθε τόσο εύκολα φάνηκε σε εμάς τους απ’ έξω;

«Κανένα ματς δεν είναι εύκολο τελικά ήρθε πιο εύκολα απ' ότι περιμέναμε και εμείς. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, δεν υστέρησε κανένας, όλοι δώσαμε ό,τι είχαμε και ήρθε η νίκη, με αυτό το μεγάλο σκορ. Παρουσιαστήκαμε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και ήμασταν αποφασισμένοι να το κερδίσουμε, δίνοντας ό,τι είχαμε γ' αυτό».

Πως ένιωσες τη στιγμή του γκολ, μπροστά σε τόσο κόσμο;

«Μαγικά. Δεν περιγράφεται. Πολύ έντονα συναισθήματα, τόσος κόσμος να φωνάζει και να πανηγυρίζει. Είναι από τις στιγμές που μένουν σε έναν ποδοσφαιριστή και που όλοι θέλουν να ζήσουν. Το χάρηκα πιο πολύ όμως γιατί συνδυάστηκε με τη νίκη της ομάδας μου και με αυτό το αποτέλεσμα, γιατί χωρίς το τελευταίο δεν θα είχε νόημα».

Έχοντας συμπληρώσει ένα εξάμηνο περίπου στην ΑΕΚ, τα πράγματα εξελίσσονται όπως τα περίμενες, όταν συμφωνούσες να συνεχίσεις εδώ την καριέρα σου;

«Και καλύτερα μπορώ να πω. Η διαφορά είναι μεγάλη στην ΑΕΚ σε όλους τους τομείς. Στον κόσμο στα γήπεδα, στις εγκαταστάσεις, στους προπονητές, στους ανθρώπους της ομάδας, παντού. Στόχος μου το καλοκαίρι ήταν και παραμένει να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της και παράλληλα να μπορέσω να εξελιχθώ προσωπικά. Και είμαι πολύ χαρούμενος από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα μέχρι στιγμής».