Βαθμολογία

Ιστορική πρόκριση για τον Τύρναβο!

Ο Τύρναβος κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση την Τετάρτη στο στάδιο Αλκαζάρ για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Συγκεκριμένα η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη πήρε το βαθμό (1-1) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Χειροκροτήματα στο φινάλε από τον κόσμο σε μια σπουδαία μέρα για τον Τύρναβο που εκτός της πρόκρισης θα βάλει στα ταμία του και ένα σημαντικό οικονομικό κέρδος από αυτή την επιτυχία.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Τύρναβος έδειξε πως ήθελε περισσότερο το ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Καραμανλή στο 37’. Νωρίτερα ο Αστέρας είχε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Παπαχρήστο με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Τεράστια ευκαιρία είχε ο Τύρναβος στο 40’ με τον Κυριάκο να κάνει δύο τα τέρματά της ομάδας του. Ο Τύρναβος μετά το 1-0 είχε πολύ καλύτερη ψυχολογία και έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Από την άλλη ο Αστέρας είχε το δοκάρι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφερε το ματς στα ίσα με τον Μούκαμ.

Στην επανάληψη ο Τύρναβος έδειχνε να θέλει περισσότερο το αποτέλεσμα και να προσπαθεί για ένα δεύτερο γκολ. Από την άλλη ο Αστέρας προσπάθησε αρκετά αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο άλλο γκολ και έτσι έμεινε το 1-1 μέχρι το φινάλε του ματς.

Τίμησε τον Αστέρα ο Τύρναβος!

Πριν την έναρξη της αναμέτρηση, η ΠΑΕ Τύρναβος και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Βασίλης Μπρέζας τίμησε τον Αστέρα Τρίπολης για την πολύ καλή παρουσία που είχε φέτος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Μικρή η παρουσία του κόσμου

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα λίγος ήταν ο κόσμος που βρέθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Στάδιο Αλκαζάρ. Λίγο το κρύο, λίγο το εργάσιμο της ημέρας δεν επέτρεψε τους φιλάθλους να δώσουν βροντερή παρουσία στο ματς. Περίπου 300 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Το φιλμ του αγώνα

21’ Σέντρα του Μούκαμ, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παπαχρήστου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

31’ Ο Παπασάββας από τα δεξιά έκανε την σέντρα - σουτ ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε την μπάλα σε μια καλή στιγμή για τον Τύρναβο.

36’ Μπαλιά του Μιλουτίνοβιτς στον Κυριάκο με τον Παντελιάδη να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας σε μια μεγάλη στιγμή για τον Τύρναβο.

37’ Φάουλ ο Κυριάκος, προβολή ο Καραμανλής η μπάλα στα δίχτυα (1-0), με την άμυνα του Αστέρα να μην αντιδρά σωστά σε αυτή τη φάση. 

40’ Ο Τάσος Κυριάκος βρέθηκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο με τον τελευταίο να διώχνει με υπερένταση τον κίνδυνο.

45’ Ο Φερνάντεζ έκανε ένα αδύναμο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πρίφτη.

46’ Εντυπωσιακό γκολ για τον Αστέρα με τον Μούκαμ, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα (1-1).

55’ Ο Σολφερίνο βρέθηκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο αλλά ο επιθετικός του Τυρνάβου δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Τύρναβος 2005 (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Παληγεώργος (78’ Ότα), Λαμπρόπουλος, Κισκαμπάνης, Παπασάββας (68’ Χαλούλος), Καραμανλής, Κυριάκος, Νταντίδης, Γεωργίου (55’ Ποκόνγκ), Μιλουτίνοβιτς, Σολφερίνο.

Αστέρας Τρίπολης (Στάϊκος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γογωνάς, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο (73’ Τορμένα), Τιέ Μπι, Φερνάντεζ, Παπαχρήστος (59’ Ρόλε), Μούκαμ (66’ Γιαννώτας), Τσόφλιος.

Διαιτητική τριπλέτα: Κάμπαξης (Εύβοιας), Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) – Καραϊσαρίδης (Πιερίας).